• Κοινωνία

    Ο κορονοϊός δεν έχει ηλικία: Μία 12χρονη δίνει μάχη για τη ζωή της


    Η πανδημία δεν έχει ηλικία

    Όπως φαίνεται, κάθε προσπάθεια να χαρακτηριστεί ο ιός του νέου κορονοϊού, κατατάσσοντάς τον σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ή ομάδες ατόμων που έχουν από πριν και άλλα προβλήματα υγείας πέφτει στο κενό, καθώς έρχονται, κάθε τόσο, στην επιφάνεια περιπτώσεις που καταρρίπτουν τις θεωρίες αυτές.

    Δυστυχώς την επιβεβαίωση του ότι ο ιός δεν «κοιτά» προς συγκεκριμένες ηλικιακές κατευθύνσεις έρχεται να δώσει μία 12χρονη από τις ΗΠΑ. Η Έμμα προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και αυτή τη στιγμή δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    Αυτό καταθέτει συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ατλάντα

    Όπως δήλωσε στο CNN ο ξάδερφός της, Τζάστιν Άντονι, η Έμμα διαγνώστηκε με πνευμονία στις 15 Μαρτίου και την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε θετική στον Covid-19, μετά από τις σχετικές εξετάσεις. Το Σάββατο τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

    Η Έμμα δεν έπασχε από άλλα προβλήματα υγείας, ούτε είχε ταξιδέψει προσφάτως. Είναι άγνωστο πώς προβλήθηκε από τον κορονοϊό, υποστηρίζει ο ξάδερφός της.

    Το νοσοκομείο Παίδων της Ατλάντα, όπου και νοσηλεύεται, επιβεβαίωσε πως η ασθενής διαγνώστηκε θετική στον Covid-19, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. «Η ασθενής παραμένει στην απομόνωση και ακολουθούμε σταθερά τις απαραίτητες προφυλάξεις. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, λόγω των νόμων περί απορρήτου της ασθενούς», εξήγησε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Τζέσικα Πόουπ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ μετρούν ήδη πάνω από 380 θανάτους του κορονοϊού ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 30.000.



    ΣΧΟΛΙΑ