• Κοινωνία

    Ο Κωνσταντίνος Δαναός «ξαναχτυπά»: Εξαπάτησε συνταξιούχο παριστάνοντας συνάδελφο του Τσιόδρα

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Δαναός


    Μέχρι και την πρωτόγνωρη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας φρόντισε να εκμεταλλευτεί ο πολυμήχανος Κωνσταντίνος Δαναός κατά κόσμον Κωνσταντίνος Γιαλούρης, δραπέτης και γνωστός για απάτες εις βάρος προσώπων του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού κόσμου.

    Ο 46χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από 18 χρόνια δραπέτευσε από τις Φυλακές Αλικαρνασσού και συνέχισε ανενόχλητος την δράση του, ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή την πανδημία.

    Στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Κωνσταντίνος Δαναός νοίκιασε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας παριστάνοντας έναν συνάδελφο του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

    Με την πρόφαση ότι κλήθηκε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ιού, ο 46χρονος ζήτησε από τον συνταξιούχο ιδιοκτήτη του ακινήτου, που διέθετε προς ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας Airbnb, να του παραχωρήσει το διαμέρισμα, μαζί με έναν φορητό υπολογιστή, ισχυριζόμενος ότι τα έξοδα ανέλαβε να καλύψει το νοσοκομείο.

    Χάρη στα επικοινωνιακά του τεχνάσματα και τα χρόνια εμπειρίας στο «επάγγελμα», καθώς στο παρελθόν κατάφερε να αποσπάσει υπέρογκα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, ο Κωνσταντίνος Δαναός εν τέλει έπεισε τον συνταξιούχο να του διαθέσει το διαμέρισμα για ένα μήνα.

    Καθώς, όμως, ο καιρός περνούσε και τα χρήματα για την καταβολή του ενοικίου δεν κατατίθεντο στον λογαριασμό του, ο ενοικιαστής ανησυχούσε.

    Τότε ο 46χρονος «λοιμωξιολόγος» προκειμένου να κατευνάσει τους φόβους του, έστειλε στον ενοικιαστή φωτογραφίες του με πρόσωπα της πολιτικής με πλούσια ιστορία στον κοινοβουλευτισμό και έντονη παρουσία στα ΜΜΕ.

    Οι δήθεν διασυνδέσεις που ισχυριζόταν ότι είχε μόνο χρόνο του κέρδισαν. Όταν ο «λοιμωξιολόγος» έκλεισε ραντεβού με τον ιδιοκτήτη στο διαμέρισμά του για να του παραδώσει τα κλειδιά και τον φορητό υπολογιστή, εκείνος ήταν άφαντος.

    Τότε, ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με το νοσοκομείο αναζητώντας τον, για να ενημερωθεί εμβρόντητος ότι στον Ευαγγελισμό δεν υπήρχε σχέση εργασίας με συμβεβλημένο λοιμωξιολόγο με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του!

    Από τη διαδικτυακή έρευνα που έκανε το θύμα για να διαπιστώσει αν πράγματι ήταν σημαντική προσωπικότητα αυτός που είχε επιλέξει το διαμέρισμά του για διαμονή, βρήκε δεκάδες καταχωρίσεις με φωτογραφίες και το όνομά του, όχι όμως για επιστημονικά επιτεύγματα αλλά για… απάτες!

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso όπως αντιλήφθηκε ο συνταξιούχος, ο 46χρονος εντόπιζε τις αδυναμίες των θυμάτων του, στα οποία κατάφερνε να γίνεται αρεστός και, όταν αποκτούσε οικειότητα μαζί τους, κατάφερνε να τους αποσπά χρήματα ως «δανεικά», τα οποία όμως γίνονταν «αγύριστα»!

    Με αυτόν τον τρόπο ζούσε με ανέσεις χωρίς να πληρώνει δεκάρα! Ο άτυχος ιδιοκτήτης κατέφυγε στις αστυνομικές Αρχές και κατήγγειλε τον λοιμωξιολόγο «μαϊμού», ενώ είναι πλέον αποφασισμένος να κινηθεί νομικά σε βάρος του και, βέβαια, να διεκδικήσει και τα αντικείμενα που παρακράτησε.



    ΣΧΟΛΙΑ