• Κοινωνία

    O Καλλιάνος προειδοποιεί: Πιο επικίνδυνο το κύμα κακοκαιρίας της Τετάρτης (video)

    • NewsRoom
    Μέδουσα

    Γιάννης Καλλιάνος, μετεωρολόγος


    Υποχώρηση του «Τηλέμαχου» από το μεσημέρι περιμένουν οι μετεωρολόγοι, ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο Τετάρτη, από τα δυτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

    Τα φαινόμενα θα εντοπιστούν αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα και θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

    Μάλιστα ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος εφιστά την προσοχή στο νέο κύμα κακοκαιρίας.

    «Είναι πιο επικίνδυνη η κακοκαιρία της Τετάρτης. Θα έχουμε νοτιάδες που θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, από νωρίς το πρωί», τόνισε ο κ. Καλλιάνος. Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «την Πέμπτη αναμένεται η βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι προβλέπεται αν ο εργαζόμενος δεν πάει δουλειά λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για τις αποδοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο «Τηλέμαχος» τις επόμενες 48 ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα «λευκά» η Αττική: Κλειστοί δρόμοι-Πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα



    ΣΧΟΛΙΑ