• Κοινωνία

    Ο Ιταλός φαρσέρ Ντεμπενεντέτι ξαναχτύπησε ως «Π. Πικραμμένος»: «Πέθανε» τον Κ. Παπούλια

    • NewsRoom


    Μια ακόμα «μακάβρια φάρσα» του γνωστού Ιταλού δημοσιογράφου-φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι έφερε για λίγα λεπτά σύγχυση στο Twitter.

    Αυτή τη φορά ο γνωστός φαρσέρ δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter με το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου, μέσω του οποίου έκανε γνωστό τον «θάνατο» του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Ελάχιστοι πάντως «τσίμπησαν» στην… ανάρτηση του  Ντεμπενεντέτι, (σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν  είχε ανακοινώσει τον «θάνατο» του Κώστα Γαβρά, μέσα από ένα ψεύτικο προφίλ της «Μυρσίνης Ζορμπά»).

    Άλλωστε, λίγο αργότερα ο ίδιος δημοσίευσε ένα νέο «tweet», με το οποίο έκανε γνωστό ότι πρόκειται για «hoax» λογαριασμό.

    Μάλιστα, από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, Παναγιώτη Πικραμμένου, έγινε γνωστό ότι η ανάρτηση λογαριασμού στο Twitter στο όνομά του είναι πλαστή.

    Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

    Στο παρελθόν, ο Ιταλός φαρσέρ έχει ανακοινώσει τον θάνατο της συγγραφέως Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του Φιντέλ Κάστρο, ακόμη και του Πάπα.

    Στόχος του, όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι να καταγγείλει τις «αδυναμίες» των μέσων ενημέρωσης και τα τρωτά σημεία των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ