• Κοινωνία

    Ο Δήμος Αθηναίων ομορφαίνει τον λόφο του Στρέφη (pics)

    • NewsRoom


    Κώστας Μπακογιάννης: Κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζεται η Αθήνα την επόμενη μέρα

    Πιο όμορφος, πιο πράσινος, πιο καθαρός και πιο φιλικός για τους περίοικους και τους επισκέπτες είναι πλέον ο λόφος του Στρέφη μετά την μεγάλη συντονισμένη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων.

    Μια επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι με πολλά και διαφορετικά τεχνικά μέσα έγινε στον ιστορικό λόφο των Εξαρχείων περιλαμβάνοντας δράσεις στην καθαριότητα, στο πράσινο, στα πλακόστρωτα και τα χωμάτινα μονοπάτια αλλά και στην παιδική χαρά που βρίσκεται εκεί.

    Τα συνεργεία του οδοκαθαρισμού καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια και ιδιαίτερα από ογκώδη αντικείμενα-εστίες μόλυνσης που είχαν τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα κυρίως από άστεγους οι οποίοι έχουν ήδη βρει φιλοξενία στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

    Τα ειδικά συνεργεία έβαψαν τα παγκάκια που βρίσκονται σε όλη την διαδρομή που διατρέχει τον λόφο καθώς και όλα τα επιδαπέδια και επιστήλια καλαθάκια. Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Οδοποιίας διόρθωσαν βλάβες που είχε προκαλέσει ο χρόνος αλλά και τα καιρικά φαινόμενα στα χωμάτινα μονοπάτια αλλά και στο πλακόστρωτο μέρος όπου αυτό ήταν δυνατό.

    Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Πρασίνου με ειδικά χορτοκοπτικά μηχανήματα καθάρισαν τα παρτέρια του λόφου από τα αγριόχορτα. Επίσης κλάδεψαν όλα τα ψηλά δέντρα τα οποία χρειάζονταν περιποίηση αλλά και τους θάμνους οι οποίοι βρίσκονται στον λόφο.

    Επίσης τα συνεργεία από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επιδιόρθωσαν όλα τα παιχνίδια και όργανα τα οποία βρίσκονται στην παιδική χαρά κάποια από τα οποία είχαν υποστεί σοβαρές φθορές από βανδαλισμούς.

    «Κάθε μέρα που περνάει, είναι για εμάς, πολύτιμος χρόνος που κερδίζουμε, για να αλλάξει η Αθήνα. Για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζεται η Αθήνα την επόμενη μέρα. Τα έργα εκείνα που χρειαζόμαστε σήμερα και στο μέλλον» τονίζει με αφορμή την παρέμβαση στον λόφο του Στρέφη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.



    ΣΧΟΛΙΑ