• Κοινωνία

    Ο CEO της Universal Music, Λούσιαν Γκρενγκ νοσηλεύεται με κορονοϊό


    Ο Σερ Λούσιαν Γκρενγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Universal Music Group, υποβλήθηκε σε εξέταση, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Billboard.

    Μέχρι τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς ο Λούσιαν Γκρενγκ προσβλήθηκε από τον ιό και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

    Σύμφωνα με το Variety η τελευταία δημόσια εμφάνιση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Universal Music Group ήταν στο πάρτι για τα 60α του γενέθλια, στο Madison Club στο La Quinta του Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια στις 29 Φεβρουαρίου, στο οποίο παρέστησαν πολλά στελέχη της μουσικής βιομηχανίας και μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

    Οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις στο Madison Club έκλεισαν μόλις έγινε γνωστό ότι ο Λούσιαν Γκρενγκ νόσησε, σύμφωνα με το Variety, το οποίο επικαλείται πηγές, καθώς η διεύθυνση του θέρετρου δεν απάντησε στο αίτημα για σχόλιο.

    Η έδρα του Universal Music Group στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, έκλεισε αργά την Παρασκευή όταν έγινε γνωστό ότι εργαζόμενος στον όμιλο – ο οποίος προφανώς ήταν ο Λούσιαν Γκρενγκ – βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

    Όλοι οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα κτίρια, αν και η οδηγία ανακοινώθηκε προς το τέλος της ημέρας, όταν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού είχε είτε αποχωρήσει για το Σαββατοκύριακο είτε εργαζόταν ήδη από το σπίτι.

    Ο Λούσιαν Γκρενγκ είναι στον όμιλο UMG εδώ και 35 χρόνια και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου/διευθύνοντος συμβούλου από το 2011 βοηθώντας την εταιρεία να γίνει η μεγαλύτερη στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

    Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979, στην April Blackwood Music Publishing και ανέλαβε ανώτερες θέσεις στην RCA Music Publishing και στην MCA Records πριν από την είσοδό του στον όμιλο UMG το 1986 για να ξεκινήσει την PolyGram Music Publishing UK.

    Μέσα σε πέντε χρόνια την οδήγησε στις τρεις καλύτερες δισκογραφικές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέλαβε ανώτερους ρόλους στις Polydor Records, στην Universal Music UK και στην UMG International, έως ότου ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου το 2010, με τον τίτλο του προέδρου να προστίθεται το επόμενο έτος.



    ΣΧΟΛΙΑ