• Κοινωνία

    Νότης Μηταράκης: Στο «Αλεξάνδρα» ίσως μολύνθηκε η γυναίκα από τη Ριτσώνα

    • NewsRoom
    Νότης Μηταράκης

    Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου


    Συναγερμός σήμανε χθες στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου μια γυναίκα από δομή φιλοξενίας μεταναστών της Ριτσώνας γέννησε και αργότερα διαπιστώθηκε θετική στο νέο ιό.

    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας για το περιστατικό δήλωσε πως ίσως η γυναίκα μολύνθηκε μέσα στο νοσοκομείο.

    «Δεν είναι δεδομένο ότι πήγε έχοντας τον ιό ή αν τον απέκτησε στο Αλεξάνδρα. Υπάρχει πιθανότητα να τον απέκτησε εκεί», είπε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «ράδιο Αλήθεια» της Χίου, και επικαλέστηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ τόσο ο σύζυγός της όσο και η γυναίκα με την οποία συγκατοικούσε στη Ριτσώνα.

    Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε πως γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές της γυναίκας και να προστατευτούν οι υπόλοιποι διαμένοντες και εργαζόμενοι της δομής.

    Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα και αναφέρθηκε στα σχέδια που έχουν καταστρωθεί και εφαρμόζονται για την πρόληψη εμφάνισης, αλλά και για το σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενου κρούσματος.

    «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από τον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Σε πρώτη φάση θα γίνει απομόνωση σε ειδικά κοντέινερς που είναι ήδη εγκατεστημένα και υπάρχει σχεδιασμός για μεγάλες ειδικές σκηνές που μπορούν να στηθούν σε μία μέρα. Από κει και πέρα, η απόλυτη καραντίνα μιας δομής, ή και ενός νησιού, μπορεί να προκύψει, όπως έχει συμβεί και σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν αυξημένα κρούσματα», τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ