• Κοινωνία

  Νότια Αφρική: Πλοίο με 19.000 βοοειδή προκαλεί έντονη δυσωδία στο Κέιπ Τάουν

  • NewsRoom
  Αγελάδες στο πλοίο Al Kuweit που προκάλεσαν έντονη δυσωδία στο Κέιπ Τάουν

  Αγελάδες στο πλοίο Al Kuwait που προκάλεσαν έντονη δυσωδία στο Κέιπ Τάουν (Φωτογραφία: NSPCA)


  Έντονη δυσφορία προκάλεσε στους κατοίκους του Κέιπ Τάουν η δυσωδία που κατέκλυσε τη νοτιοαφρικανική μεγαλούπολη εξαιτίας πλοίου που μεταφέρει 19.000 βοοειδή, το οποίο κατέπλευσε για να φορτώσει ζωοτροφές και να συνεχίσει το ταξίδι του προς το Ιράκ.

  Προερχόμενο από τη Βραζιλία, το πλοίο κατέπλευσε την Κυριακή στο Κέιπ Τάουν φέρνοντας μαζί του μια «εμετική δυσωδία», όπως περιγράφεται σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

  Πολλοί κάτοικοι απέδωσαν αρχικά τη δυσωδία σε κάποιο αποχετευτικό έργο, αλλά δημοτικός σύμβουλος επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι προερχόταν από το πλοίο «Al Kuwait», στο οποίο επιβιβάστηκαν επιθεωρητές του εθνικού συμβουλίου για την πρόληψη της κακομεταχείρισης των ζώων (NSPCA).

  Η επιθεωρήτρια Γκρέις Λε Γκρέιντζ αφηγήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι οπλές των ζώων ήταν βυθισμένες σε περιττώματα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο πλοίο έπειτα από δυόμισι εβδομάδες εν πλω. Ορισμένα βοοειδή χρειάστηκε να θανατωθούν εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών που υπέστησαν στη διάρκεια του ταξιδιού, συμπλήρωσε.

  Το πλοίο Al Kuwait στο Cape Town
  Το πλοίο Al Kuwait στο Cape Town

  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Opinion Poll: Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

  Eurostat: Η Ελλάδα στις χώρες με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτους ανήλικους τον Νοέμβριο

  Intralot: Διεκδικεί νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ – Έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας  ΣΧΟΛΙΑ