ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Νόμπελ Οικονομίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών
Στους Πολ Μίγκρομ και Ρόμπερτ Γουίλσον απονέμεται το φετινό Νόμπελ Οικονομίας, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια επιτροπή το μεσημέρι της Δευτέρας.
Οι φετινοί νικητές, οικονομικοί επιστήμονες, βελτίωσαν τη θεωρία των δημοπρασιών και εφεύραν νέες μορφές δημοπρασίας, προς όφελος των πωλητών, των αγοραστών και των φορολογουμένων σε όλο τον κόσμο.
Το Νόμπελ Οικονομίας, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών, δεν είναι ένα από τα πέντε αρχικά βραβεία που δημιουργήθηκαν με τη διαθήκη το 1895 του βιομηχάνου και εφευρέτη της δυναμίτιδας, Άλφρεντ Νόμπελ, αλλά καθιερώθηκε από την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας και απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1969.
https://www.instagram.com/p/CGPTJtxAUGn/
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκπαιδεύονται σε πλοία 3.669 νέοι πλοίαρχοι και μηχανικοί – Άνοδος στη γυναικεία απασχόληση
- ΕΦΚΑ: Διεθνής διαγωνισμός τον Αύγουστο για ιδιώτες συμβούλους που θα εισπράξουν 50 δις – Έρχονται εξατομικευμένες ρυθμίσεις οφειλών
- ΕΧΑΕ – Euronext: Σε ποια τιμή θέλουν να πουλήσουν οι Έλληνες θεσμικοί
- Μακρόν: Η ελευθερία στην Ευρώπη ποτέ δεν απειλήθηκε τόσο πολύ από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
