ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύριο Τετάρτη η πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο – Κανονικά θα λειτουργούν τα ΜΜΜ, ξεκαθαρίζει η ΑΔΕΔΥ
Νόμιμη κρίθηκε τελικά από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 12 Μαΐου το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού και παρότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο τυπικούς λόγους, την έκρινε παράνομη.
Ακολούθησε έφεση των εργαζομένων προκειμένου η κινητοποίηση να καταστεί αναδρομικά νόμιμη, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε με την απόφαση του Εφετείου.
Στο μεταξύ, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, το Συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού.
Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι- σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από το Δεκέμβριο του 2021, και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε πρωτόδικα η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απέπλευσε το πλοίο «Κίσσαμος» από τη Μήλο μετά την προσάραξη – Η ανακοίνωση της ANEK Lines
- Μαρία Σάκκαρη για Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Ετοιμάζουμε έναν μικρό γάμο με 500–600 καλεσμένους»
- Τα κύρια σημεία της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου που υπεγράφη στην Ουάσινγκτον – Ασφάλεια, ανοικοδόμηση και επιστροφή των αμάχων
- Μαρινάκης: «Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Κωνσταντάρα στον Τρελοπενηντάρη – Κάνει τον κιμπάρη με τα λεφτά των άλλων» (βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.