• Κοινωνία

    Νίκος Μαυρίκος: Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς – Τι προβληματίζει τις Αρχές

    • NewsRoom


    Πολλά κενά και αντίστοιχα μεγάλα ερωτήματα δημιουργούνται από την κατάθεση που έδωσε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής του στον Πειραιά.

    Η εξέταση του επιχειρηματία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες,  έγινε στο σπίτι του, στον Πειραιά και όχι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Η εξέτασή του επιχειρηματία έγινε σε διαμέρισμα στον Πειραιά, όπου μετέβησαν δύο αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών μετά το τηλεφώνημα του Νίκου Μαυρίκου και ακολούθως εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του. Οι Αρχές ερευνούν γιατί ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε σήμερα με την αστυνομία, περίπου στις 11.10′ το πρωί, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίς χθες το απόγευμα. 

    Όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό δεν υπήρξαν επικοινωνίες με την οικογένεια ή την αστυνομία από την πλευρά των δραστών. Έτσι προκύπτει το ερώτημα αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας διαπραγματεύθηκε με τους αρπαγείς του και τι ήταν αυτό που ζήτησαν. Αντίστοιχα, δεν είναι γνωστό αν έδωσε χρήματα ή κάτι άλλο που του ζητήθηκε με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

    Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται σε ποιο σημείο αφέθηκε ελεύθερος. Η απορία των αστυνομικών είναι γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και τι ακριβώς του έχει συμβεί ώστε «να μη θυμάται». Το σημείο της απελευθέρωσης είναι κρίσιμο για να προχωρήσουν οι έρευνες με στόχο τον εντοπισμό των δραστών της αρπαγής.

    Η αστυνομία χαρακτηρίζει επισήμως «αρπαγή» και όχι απαγωγή την υπόθεση, όπως προκύπτει από το μήνυμα ενημέρωσης των αστυνομικών συντακτών.

    Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Νίκου Μαυρίκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Μανιαδάκης: «Δεν είχα λόγο να διαφύγω στο εξωτερικό. Εργαζόμουν εκεί…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος και ασφαλής ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος



    ΣΧΟΛΙΑ