• Κοινωνία

    ΓΓ ΝΑΤΟ: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση Σάρατζ

    Γενς Στόλτενμπεργκ, ΓΓ του ΝΑΤΟ

    Γενς Στόλτενμπεργκ, ΓΓ του ΝΑΤΟ


    H αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, Kυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) και ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν μπορούν να τεθούν στην ίδια εξίσωση, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επίσημη κυβέρνηση της Τρίπολης, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

    «Υπάρχει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη στο οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Φαγέζ αλ-Σάρατζ και ο Χαφτάρ, μπορούν να μπουν στην ίδια εξίσωση. Επομένως, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην ιταλική La Repubblica, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

    Απαντώντας σε μια ερώτηση που δείχνει ότι η Τουρκία ακολουθεί τη δική της ατζέντα στη Λιβύη και τη Συρία, παρόλο που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Είμαστε 30 χώρες στο ΝΑΤΟ και μπορούμε να έχουμε διάφορες θέσεις σε διαφορετικά θέματα, ωστόσο η Άγκυρα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος. Υποστηρίζουμε τις ειρηνευτικές προσπάθειες του ΟΗΕ στη Λιβύη και τη Συρία».



    ΣΧΟΛΙΑ