• Κοινωνία

    Νέα ρύθμιση: Ακατάσχετος και ο λογαριασμός πληρωμών

    • NewsRoom


    Ως ακατάσχετος θα μπορεί να δηλώνεται ο λογαριασμός πληρωμών φορολογουμένων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.

    Μέχρι τώρα, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ως ακατάσχετο λογαριασμό καταθέσεων με ποσόν έως 1.250 ευρώ. Βάσει της νέας διάταξης που συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω νομοσχέδιο οι φορολογούμενοι δύνανται να δηλώσουν ως ακατάσχετο, τον λογαριασμό πληρωμών που διαθέτουν στα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

    Τι άλλο προβλέπεται στο νομοσχέδιο

    Το  σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επίσης ρύθμιση για το ζήτημα της καταβολής της α’ δόσης φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.

    Υπάρχει μέριμνα για προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως την 31η Ιουλίου, παρά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

    Εξάλλου, με το νομοσχέδιο θα προστίθενται κατηγορίες αγαθών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, μεταξύ των οποίων και τα αγροτικά εφόδια, τα οποία εκ παραδρομής δεν είχαν περιληφθεί στον τελευταίο νόμο του υπουργείου Οικονομικών.

    Θα προβλέπονται ακόμη, θέματα που έχουν να κάνουν με τον καθορισμό του πλαισίου ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών, βάσει οδηγίας του ΟΟΣΑ, σε ό, τι αφορά τις ενδοομιλικές συναλλαγές των επιχειρήσεων. Ακόμη, θα προβλέπονται διατάξεις για την ανακούφιση και φορολογική ελάφρυνση των πληγέντων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

    Τέλος, θα κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και εφοπλιστικής κοινότητας, για την παράταση για ακόμη ένα έτος, το 2018, της καταβολής της οικειοθελούς παροχής τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Κλήθηκαν ως ύποπτοι Τζίβα, Χριστοφορίδης και Τριανταφυλλόπουλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κράτος ζητά 4 εκατ. ευρώ φόρους και τέλη από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προειδοποίηση-φωτιά από Goldman Sachs: Έτσι θα έρθει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ