• Κοινωνία

    Νεκρός ο γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία

    • NewsRoom

    Ο Δρ. Abdul Mabud Chowdhury και η σύζυγός του


    Έφυγε από τη ζωή ο Δρ. Abdul Mabud Chowdhury, ο γιατρός που προειδοποίησε τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον για τον κίνδυνο της πανδημίας και τα ελλιπή μέτρα που πάρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία.

    Ο άτυχος 53χρονος άνδρας μολύνθηκε από το νέο ιό, τέσσερις ημέρες αφού έκανε έκκληση στον Μπόρις Τζόνσον, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, να πάρει πιο σοβαρά την κατάσταση.

    Τότε ακόμα ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για την «ανοσία της αγέλης». Μετά από τέσσερις ημέρες τόσο εκείνος όσο και ο γιατρός προσβλήθηκαν από τον ιό.

    Ο Μπόρις Τζόνσον μόλις χθες βγήκε από την Εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε, ωστόσο ο 53χρονος γιατρός δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο Queen’s Hospital, μετά από 15 ημέρες μάχης ενάντια του φονικού ιού.

    Ο γιατρός δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ πίσω του άφησε δυο παιδιά ηλικία 8 και 11 ετών.

    Η προειδοποίηση στο Facebook

    «Θυμηθείτε ότι μπορούμε να είμαστε γιατροί, νοσοκόμοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς, αλλά είμαστε επίσης άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς ασθένεια με την οικογένεια και τους φίλους μας. πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή.

    Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν και μας συμβουλεύονται μας δίνουν δύναμη και χαιρετίζουμε την ανταπόκριση.

    Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας από αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα και ενισχύστε τις άμυνες σας».



    ΣΧΟΛΙΑ