ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για άλλη μια φορά η Κρήτη, καθώς και τα νησιά του Αιγαίου βρέθηκαν στο στόχαστρο των μεταναστευτικών ροών, εν μέσω και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, οι οποίες ευνοούν τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 182 μετανάστες αφίχθησαν μέχρι στιγμής το Σάββατο στην Κρήτη, ενώ διασώσεις καταγράφηκαν επίσης σε Αγαθονήσι και νοτίως της Γαύδου. Οι λιμενικές αρχές της Κρήτης βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αφίξεων μέσα στις επόμενες ώρες.
Το πρωί του Σαββάτου, σκάφος του Λιμενικού Σώματος διέσωσε 11 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγαθονησίου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε σε βραχώδη ακτή, με αποτέλεσμα ένας από τους επιβαίνοντες να τραυματιστεί. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε με ελικόπτερο Super Puma στη Σάμο για νοσηλεία.
Διαβάστε επίσης:
Ξάνθη: Πυρκαγιά στην περιοχή Πεζούλα του δήμου Αβδήρων – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
ΜΕΤΕΟ: Ισχυρό κύμα καύσωνα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπούγας: Από 1η Ιανουαρίου στους δικηγόρους η διαταγή πληρωμής και απόδοσης μισθίου με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
- Εκπτώσεις έως και 30% στα δρομολόγια της Blue Star Ferries, της Hellenic Seaways, της Anek Lines και της Superfast Ferries για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
- Χρηματιστήριο: Επανέρχεται πάνω από τις 2.000 μονάδες η αγορά
- Politico: Στο τραπέζι της ΕΕ η ένταξη χωρών χωρίς πλήρη δικαιώματα ψήφου για επιτάχυνση της διεύρυνσης
