• Κοινωνία

    Νέα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιονίου

    • NewsRoom


    Οι καταργήσεις πολλών ΤΕΙ και οι συνενώσεις με πανεπιστήμια φέρνουν τα πάνω-κάτω στο μηχανογραφικό, καθώς δεκάδες τμήματα εντάσσονται σε πανεπιστήμια, ενώ ιδρύονται και νέα. Ήδη οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στη διαδικασία να εντάξουν τα νέα τμήματα στα επιστημονικά πεδία, ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν ανάλογα με το πεδίο της επιλογής τους ποιες δυνατότητες επιλογών θα έχουν ως προς τα νέα τμήματα.

    Χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ένταξη των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιονίου Πανεπιστημίου στα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Οι αλλαγές αυτές προέκυψαν μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την ίδρυση νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

    Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , παράλληλα με την ένταξη των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία, τα τμήματα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ μετονομάζονται σε Τμήμα Φιλοσοφίας, και Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι, η έναρξη των μαθημάτων στα τμήματα Μετάφρασης και Διερμηνείας, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και Εθνομουσικολογίας , Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ιονίου Πανεπιστημίου καθορίζεται µε αιτιολογηµένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίµηση των υλικοτεχνικών υποδοµών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και πάντως όχι αργότερα από το ακαδηµαϊκό έτος 2021-2022».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαθητές και καθηγητές εισέβαλαν ξανά στο υπουργείο Παιδείας (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν το πρώην Υπουργείο Παιδείας μετατράπηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Electra (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ