• Κοινωνία

    Νέα Οδός: Ανεστάλη η είσπραξη διοδίων σε Αφίδνες και Καπανδρίτι

    • NewsRoom
    Νέα Οδός: Ανεστάλη η είσπραξη διοδίων σε Αφίδνες και Καπανδρίτι


    Η Νέα Οδός ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών από το μετωπικό σταθμό Αφιδνών, καθώς και τον πλευρικό σταθμό Καπανδριτίου.

    Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την εντολή που εστάλη από την Πολιτική Προστασία μέσω του Αριθμού Έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους της Δροσοπηγής και της Ιπποκρατείου Πολιτείας προκειμένου να εκκενώσουν τους οικισμούς, μέσω της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.

    Σημειώνεται ότι τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι της Πέμπτης, έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε όσους πολίτες βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

    Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό.

    Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

    Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάμες.

    Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.



    ΣΧΟΛΙΑ