• Κοινωνία

    Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη στον Πειραιά

    • NewsRoom

    Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά


    Νέα μείωση της τάξεως του 4% στα δημοτικά τέλη στον Πειραιά ψηφίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η μείωση αφορά τα ανταποδοτικά τέλη σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων και πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια η μείωση των τελών του δήμου να ανέρχεται συνολικά στο 10%.

    Η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη για όσους μένουν ή εργάζονται στα οικοδομικά τετράγωνα Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, εξαιτίας των εργασιών για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Εκεί, παραμένει ως έχει η έκπτωση στα δημοτικά τέλη κατά 68% για τις επιχειρήσεις και κατά 12% για τις κατοικίες.

    Εξαιτίας όμως των εργασιών του ΜΕΤΡΟ, αποφασίστηκε να υπάρχει ανάλογη μείωση, της τάξεως του 68% και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείει τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραϊσκου και Αγ. Κωνσταντίνου.

    Ο δήμος Πειραιά, άλλωστε, έχει προχωρήσει στην πλήρη απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους αλλά και τα άτομα με αναπηρία 67%, με προϋποθέσεις ότι το ατομικό εισόδημα είναι έως 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ., ενώ ακόμη έχει μειώσει κατά 50% τα τέλη για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

    «Κατανοώντας πως τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά είναι υψηλά, προχωρήσαμε τα τελευταία 4 χρόνια σε συνολική μείωση 10%, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τους δημότες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

    Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα μείωση, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. «Ωστόσο δεν πανηγυρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε δίπλα στους πολίτες, γιατί ακούμε την κοινωνία και γνωρίζουμε τα προβλήματα των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 του Πειραιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πειραιάς: η πύλη της Κίνας προς την Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ