• Κοινωνία

    Ναρκωτικό «σίσα»: Τι είναι η «κόκα των φτωχών» που δοκίμασε 16χρονη και χαροπαλεύει

    • NewsRoom
    Το επικίνδυνο ναρκωτικό Σίσα

    Το επικίνδυνο ναρκωτικό Σίσα


    Συγκλονίζει το πανελλήνιο η περίπτωση της 16χρονης που χαροπαλεύει μετά από χρήση ναρκωτικών. Οπως αποκαλύφθηκε το κορίτσι είχε δοκιμάσει κοκτέιλ ναρκωτικών κι έκανε χρήση της ουσίας «σίσα» που είναι γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών».

    Πρόκειται για ένα φθηνό αλλά άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό. Αυτό παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη.

    Πρόκειται για συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση όχι μόνο στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και στα σχολεία. Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες.

    Όσο για τις παρενέργειες που προκαλεί το ναρκωτικό «Σίσα»; Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις.

    Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

    Το σίσα πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

    Και αυτό την έστειλε σε κώμα στη ΜΕΘ νοσοκομείου, όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου των Αστυνομικών Αθήνας, Νίκου Ρήγα, στον ΑΝΤ1, το κορίτσι έπεσε θύμα σπείρας εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι έκαναν μίξη ναρκωτικών κι εκείνη τα δοκίμαζε.

    Ο Νίκος Ρήγας εφιστά την προσοχή στους γονείς εφήβων, στην περίπτωση που παρατηρούν κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών τους, να καλούν την Αστυνομία, τονίζοντας ότι, το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι «εδώ» και πως δεν είναι ταμπού να ζητήσει κανείς βοήθεια.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο κορίτσια έφτασαν στη μονοκατοικία βράδυ και αρχικά τα μέλη της σπείρας τους έδωσαν κάνναβη. Στη συνέχεια το 16χρονο κορίτσι βρέθηκε να κάνει χρήση διαφόρων ουσιών που της προσέφεραν, ανάμεσά τους ακόμα και βενζίνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα».

    Ξυπνώντας το πρωί, η φίλη της διαπίστωσε ότι ήταν μόνες τους στο σπίτι και πως η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και αιμορραγούσε από τη μύτη. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή.

    Φίλη της 16χρονης κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, ότι το κορίτσι κατανάλωσε ηρωίνη και την ουσία «λίρικα»: «Το πρωί οι υπόλοιποι ξύπνησαν, η 16χρονη δεν ξύπναγε. Τότε την είδα ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς να έχει τις αισθήσεις της με ανοιχτά τα μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά».

    Διαβάστε επίσης:

    Βύρωνας: Συμμορία ναρκωτικών έδωσε κάνναβη και «σίσα» σε 16χρονη – Χαροπαλεύει στη ΜΕΘ
    Αγία Βαρβάρα: 4 συλλήψεις για λειτουργία παράνομου εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών



    ΣΧΟΛΙΑ