• Κοινωνία

    Νέος ελιγμός Τσίπρα μετά την θύελλα: Κάνει «παιχνίδι» με τους συνταξιούχους λίγο πριν την κάλπη

    Αλέξης Τσίπρας


    Στην καταβολή 13ης σύνταξης μόνιμου χαρακτήρα προχωρά η κυβέρνηση για την αξιοποίηση περίπου 800 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα που έχει επιτύχει, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η σύνταξη αυτή θα καταβάλλεται ως «δώρο» Πάσχα και για φέτος ειδικά θα καταβληθεί άμεσα σε 2,5 εκατομμύρια  συνταξιούχους, μετά την ψήφιση των μέτρων και πριν το τέλος του μήνα.

    Με αυτόν τρόπο λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, αλλά και 5,5 μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση δίνει οικονομική «ανάσα» σε αυτούς που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές.   

    Η 13η σύνταξη θα δοθεί κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο ασφαλισμένος. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου το ύψος της 13ης σύνταξης διαμορφώνεται ως εξής:

    -Για όσους λαμβάνουν σύνταξη έως 500 ευρώ ο συνταξιούχος θα πάρει επιπλέον το 100% του ποσού της σύνταξης που λαμβάνει, δηλαδή άλλη μια σύνταξη.

    -Για όσους λαμβάνουν σύνταξη από 501 ευρώ έως 600 ευρώ ο συνταξιούχος θα πάρει επιπλέον το 70% του ποσού της σύνταξης που λαμβάνει.

    -Για όσους λαμβάνουν σύνταξη από 601 ευρώ έως 1.000 ευρώ ο συνταξιούχος θα πάρει επιπλέον το 50% του ποσού της σύνταξης που λαμβάνει.

    -Για όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ ο συνταξιούχος θα λάβει το 30% του ποσού της σύνταξης που λαμβάνει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους η επαναφορά της 13ης σύνταξης δεν θα επηρεάσει το δικαίωμα τους σε άλλα επιδόματα ή στο κοινωνικό μέρισμα, εφόσον είναι εντός των περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων που ορίζονται κάθε φορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Δίνουμε εγγύηση 5,55 δισ. ευρώ στους δανειστές – Μείωση ΦΠΑ και 13η σύνταξη το 2019



    ΣΧΟΛΙΑ