• Κοινωνία

    Κρίνεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία της ΑΔΕΔΥ – Συζητείται η προσφυγή Κεραμέως


    Η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν θα επηρεάσει τις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Αυτό διαβεβαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο ενώπιον του οποίου συζητείται η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο της η απεργία διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο.

    Οι δικηγόροι της ΑΔΕΔΥ δήλωσαν στο δικαστήριο ότι από την απεργία θα εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας.

    Επιπλέον ενημέρωσε πως τροποποιούν τις κινητοποιήσεις τους:

    – Τα λεωφορεία αστικά της Αθήνας που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα.

    – Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 9 π.μ μέχρι τη ληξη της βάρδιας.

    – Οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εχουν προκηρύξει απεργία, μονο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα.

    «Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεραστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» επεσήμανε στο δικαστήριο η πλευρά της ΑΔΕΔΥ.

    Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» καθώς και ότι η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγουμενο διαστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μεσω πανελληνίων».

    Το δικαστήριο διάκοψε τη συζήτηση για τις 2 το μεσημέρι για να προσκομίσουν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ για τις δεσμεύσεις της

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΔΕΔΥ: Ποιοι εξαιρούνται από την απεργία

    Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ



    ΣΧΟΛΙΑ