• Κοινωνία

    Μητροπολίτης Αμβρόσιος: την αθώωσή του πρότεινε η Εισαγγελέας

    • NewsRoom


    Την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, πρότεινε, στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου. Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, καθώς και για κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος, ύστερα από ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του ιστολόγιο, υποστηρίζοντας ανοιχτά την απομόνωση και την περιθωριοποίηση των ομοφυλοφίλων και παρακινώντας τους πολίτες να προβαίνουν σε εκδηλώσεις βίας απέναντί τους, όπως να τους φτύνουν.

    Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα, μετά από διακοπή της, την περασμένη Τετάρτη, με την απολογία του μητροπολίτη.

    Όπως ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, το κείμενο για το οποίο κατηγορείται δεν είχε πρόθεση να στραφεί εναντίον των ομοφυλοφίλων, αλλά εναντίον των πολιτικών.

    Υποστήριξε, επίσης, ότι αναφέρθηκε γενικότερα στην ομοφυλοφιλία, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν έχει σημειωθεί κάποιο περιστατικό βίας, που να είναι αποδεδειγμένα συνδεδεμένο με την ανάρτησή του.

    Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ μας εμπαίζει απροκαλύπτως!»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αμβρόσιος ξαναχτυπά: Οι όποιοι Τσιπραίοι θα εξαφανισθούν, ο Χριστός όμως όχι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση που χρειαζόταν ο Αμβρόσιος ήρθε από έναν διάκο: «Σκάσε επιτέλους!»



    ΣΧΟΛΙΑ