ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λειτουργεί από το πρωί η «καραντίνα» των νεοεισερχόμενων στη Λέσβο προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του κορονοϊού.
Με πρώτους «φιλοξενούμενους» τους 51 Αφρικανούς και Αφγανούς που έφθασαν στην ακτή της περιοχής Σκαλοχωρίου, το πρωί της περασμένης Τετάρτης.
Πρόκειται για τον χώρο της λεγόμενης «πρώτης στάσης» που είχε δημιουργήσει η μεγάλη οργάνωση IRC (International Rescue Committee) στα Μεγάλα Θέρμα, μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς στη βόρεια Λέσβο, στην ενοικίαση του οποίου, μετά από απευθείας διαπραγμάτευση με τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του, προέβη το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Όπως είναι γνωστό, η IRC είχε διαθέσει το 2015 για τη δημιουργία του συγκεκριμένου καταυλισμού, το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας, μεταξύ των άλλων, υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.
Λίγους μήνες μετά υπεγράφη η Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μηδένισε τις ροές προσφύγων και μεταναστών στο νησί γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο της δομής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αρχεία Έπσταϊν: Νέες έρευνες στη Γαλλία και επανεξέταση της υπόθεσης Μπρουνέλ
- Ρωσικό λιμάνι και δεξαμενές καυσίμων επλήγησαν σε επίθεση με drones στη Μαύρη Θάλασσα
- Πρωθυπουργός Δανίας σε Μόναχο: Ο Τραμπ θέλει ακόμα τη Γροιλανδία
- Τι σημαίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια που υπάγονται στον νόμο Κατσέλη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.