• Κοινωνία

    Μυτιλήνη: Αθώοι από την κατηγορία της κατασκοπείας 16 μέλη της ΜΚΟ ERCI

    • NewsRoom


    Αθώους έκρινε σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου για το αδίκημα της κατασκοπείας το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη και τους 16 εθελοντές μέλη της ΜΚΟ ERCI που έδρασαν στις ακτές της Λέσβου την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

    Στο σύνολο τους οι παραπάνω κατηγορήθηκαν το 2018 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκοπεία και διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελληνική Επικράτεια. Στη πορεία το κατηγορητήριο άλλαξε με την κατηγορία της κατασκοπίας σε βαθμό πλημμελήματος να εκδικάζεται σήμερα και να αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την κατηγορία της κατασκοπείας.

    Ανάλογη με την απόφαση των δικαστών ήταν και η πρότασης της Εισαγγελικής αρχής.

    «Είμαστε αθώοι και μαζί με μας, αθώοι είναι και οι χιλιάδες εθελοντές που πέρασαν από τα νησιά σώζοντας ανθρώπινες ζωές» δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης ο αθωωθείς Νάσος Καρακίτσος πρώην επιχειρησιακός διευθυντής της ERCI ο οποίος προφυλακίστηκε επί 3,5 σχεδόν μήνες και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Φλώρινα: Βρέθηκαν όπλα και στην στέγη του σπιτιού του ζευγαριού

    Χρηματιστήριο: Μεγάλα πονταρίσματα σε Πειραιώς και ΔΕΗ, πάλι στο κόκκινο Φουρλής, Trade Estates, το πάρτι στα ΜΕΖΖ

    FT: Ο Ζελένσκι θα αντικαταστήσει τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων



    ΣΧΟΛΙΑ