• Κοινωνία

    Μύκονος: Κανονικά το αυτοσχέδιο φεστιβάλ στο Καλό Λιβάδι – Οργή στους κατοίκους, επιμένουν πως κινδυνεύει κόσμος

    • NewsRoom


    Κανονικά, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις καταγγελίες, συνεχίζεται το αυτοσχέδιο φεστιβάλ στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, το οποίο έχει ενοχλήσει κατοίκους του νησιού.

    Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες κλήσεις στην αστυνομίας, η οποία εμφανίστηκε τελικά στον χώρο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, μόλις… «μάζεψε τον αυτοφωράκια», η συναυλία «συνεχίστηκε κανονικά» μέχρι το πρωί.

    Το πρόγραμμα του αυτοσχέδιου φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις για ακόμα έξι ημέρες. Και απ΄ότι φαίνεται θα συνεχιστεί, με την ανοχή του Δήμου, παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων,  οι οποίοι κάνουν λόγο για ελλιπείς υποδομές, που μπορεί να θέσουν ακόμα και ζωές σε κίνδυνο, και για έντονη ηχορύπανση.

    Υπενθυμίζεται πως το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον χώρο του παλιού λατομείου στη θέση Λούλος. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως σε επικοινωνία τους με τον δήμαρχο του νησιού κ. Κωνσταντίνο Κούκα, αλλά και το Α.Τ. Μυκόνου, τους έγινε γνωστό πως δεν έχουν δοθεί άδειες για διεξαγωγή φεστιβάλ κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ούτε υπήρχε σχετική ενημέρωση των υπηρεσιών.

    «Μας απασχολεί η ποιότητα του κόσμου που έρχεται στο νησί;», αναρωτιούνται οι κάτοικοι που καταγγέλλουν τα ανεξέλεγκτα πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί.

    «Τα πάρτι γίνονται κυρίως 23:00 – 07:00 Προκαλούν ηχορύπανση. Γίνεται εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών (ποιος μπορεί να χορεύει από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής χωρίς χρήση ουσιών;). Η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει σε περίπτωση καταγγελίας για μη τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας καθώς έχουν φύλαξη και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εισέλθουν στον χώρο. Με τις ευλογίες του δημάρχου τα παράνομα πάρτι μεταφέρονται από τις ιδιωτικές βίλες σε ανοιχτούς χώρους εντός κατοικημένων περιοχών», καταγγέλλουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Φεστιβάλ στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου: Κινδυνεύουν ζωές αν γίνει εκδήλωση λένε οι κάτοικοι



    ΣΧΟΛΙΑ