• Κοινωνία

    Μύκονος: Βαριά «καμπάνα» 418.230 ευρώ για αυθαίρετα κτίσματα στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμάρια

    • NewsRoom
    Μύκονος


    Σε νέες περιπέτειες μπήκε το… περιβόητο εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο το οποίο χρέωσε σε Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.

    Το μαγαζί που έγινε αποδέκτης κάκιστων κριτικών στο tripadvisor για τις εξωφρενικά υψηλές τιμές που χρεώνει στους πελάτες του τα προϊόντα του, πέρα από την ΑΑΔΕ φέρεται πως είχε μπει και στο στόχαστρο της Πολεοδομίας της Σύρου, έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός.

    Στον  επιτόπιο έλεγχο από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου, εντοπίστηκε σωρεία αυθαιρεσιών.

    Τα έγγραφα έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κακή φήμη του εστιατορίου (αλλά και εξηγώντας ίσως τις τόσο υψηλές τιμές, καθώς η Πολεοδομία έχει επιβάλει ένα ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο  στην επιχείρηση…).

    Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων, που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

    * Ανελκυστήρας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

    * Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο στο δώμα.

    * Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή – κλειστός χώρος.

    Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

    Δείτε τα σχετικά έγγραφα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του  Πρώτου Θέματος



    ΣΧΟΛΙΑ