• Κοινωνία

    Μιχαηλίδου: 20% περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου

    Δόμνα Μιχαηλίδου


    Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 23 Αυγούστου.

    Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως από πέρσι όλη η διαδικασία μπορεί και γίνεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού.

    Παράλληλα, τόνισε ότι φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, 20% περισσότερα παιδιά, ενώ διευρυμένα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Αυξημένο σημαντικά θα είναι φέτος και το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

    Επίσης και για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου, είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

    Όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν το voucher, με τους δικαιούχους να υπολογίζονται περίπου σε 210.000.

    Επίσης η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμών θα διευρυνθεί και θα είναι έως τις 5 το απόγευμα.

    Τέλος και μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τα διαδοχικά περιστατικά γυναικοκτονιών τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι «ζούμε συνθήκες και γεγονότα που δεν μπορεί να τα πιστέψει κανείς και θα πρέπει να μιλάμε ακόμη περισσότερα για αυτά και να τα βάζουμε στις σωστές τους διαστάσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Θεοδωρικάκος: Έχουν εκπαιδευτεί 1.200 αστυνομικοί για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

    Πλατεία Συντάγματος: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της κάτω πλευράς



    ΣΧΟΛΙΑ