ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χριστίνα Παρασκευοπούλου (Keele): «Η άδεια λειτουργίας ανακτήθηκε, το πλάνο μας συνεχίζεται» – Έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών
Την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Πολιτείας με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ζητά η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία συνεδρίασε σήμερα 4.9.2026, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Ολομέλεια και η Συντονιστική της Επιτροπή κατ’ επανάληψη έχουν επισημάνει ότι η ίδρυση και η λειτουργία μη κρατικών νομικών σχολών προϋποθέτει συνολικό σχεδιασμό και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα, τη θέσπιση ανωτάτου ορίου εισακτέων κατ’ έτος για το σύνολο των μη κρατικών νομικών σχολών και διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών με τη συμμετοχή των αρμόδιων θεσμικών φορέων προς εξασφάλιση και ενίσχυση της διαφάνειας και της αμεροληψίας.
Η ύπαρξη της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, χώρων και εξοπλισμού, επαρκούς και υψηλού κύρους διδακτικού προσωπικού και ολοκληρωμένων και σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των μη κρατικών νομικών σχολών.
Η Πολιτεία, μετά την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες ακυρώθηκαν οι άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, καθώς επίσης και πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών παραρτημάτων αλλοδαπών Πανεπιστημίων, υποχρεούται να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις άνω αποφάσεις και να συμμορφωθεί, άμεσα, με το περιεχόμενό τους προκειμένου να μην παρατείνεται το καθεστώς αβεβαιότητος που έχει δημιουργηθεί σήμερα.
Το δικηγορικό σώμα στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων θα προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή.
Διαβάστε επίσης:
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου – Κινητοποίηση της πυροσβεστικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Εξασφάλισε χρηματοδότηση 368,4 εκ. δολαρίων και παρήγγειλε τρία πλοία αξίας 345 εκατ.
- Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση»: Έφοδος της ΑΑΔΕ σε εταιρείες ελικοπτέρων που προσγειώνονταν στα νησιά
- Παναγιώτης Σταμπουλίδης (Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο): Έργα 1 δισ. στη Θεσσαλονίκη σε τρία χρόνια
- Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά την έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Άλμα 6,5% για τη Volkswagen
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.