• Κοινωνία

    Μεξικό: Γέμισαν οι δρόμοι με μωβ σταυρούς για τις δολοφονημένες γυναίκες

    • NewsRoom

    Hundreds of women took to the streets in Mexico City, on 25 November 2018 as part of the international day against violence against women, demanding more security for all of them and justice for cases of femicide in the country. (Photo by Jair Cabrera/NurPhoto via Getty Images)


    Στους δρόμους του Μεξικού ξεχύθηκαν, λίγο μετά την εορτή της «Ημέρας των Νεκρών», χιλιάδες πολίτες για να διαδηλώσουν για τις συνεχόμενες δολοφονίες και εξαφανίσεις άτυχων γυναικών στην πόλη της Λατινικής Αμερικής.

    Στις συγκλονιστικές εικόνες από τη διαμαρτυρία τα μέλη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών εμφανίζονται κρατούσαν μωβ σταυρούς, που ο καθ’ ένας έφερε και από ένα όνομα των θυμάτων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC. Οι διαδηλωτές κρατούσαν περισσότερους από 100 τέτοιους σταυρούς,  γεμίζοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας με τα ονόματα των άτυχων γυναικών.

    Οι ανεξήγητες δολοφονίες γυναικών αποτελούν μία μάστιγα για την Πόλη του Μεξικού τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που κάνουν λόγο για τη δολοφονία 12 γυναικών και κοριτσιών κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση, δείχνουν την έκταση του προβλήματος. Η Λατινική Αμερική είναι το «σπίτι» 14 από τις 28 χώρες με το υψηλότερο ποσοστό σε γυναικοκτονίες και δολοφονίες που σχετίζονται με το φύλο.



    ΣΧΟΛΙΑ