• Κοινωνία

    Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Μήνυμα 112 για εκκένωση της παραλίας Σαράντη – Εντοπίστηκε νεκρός κτηνοτρόφος

    • NewsRoom
    Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά

    Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά (Φωτο αρχείου)


    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας, με τις φλόγες να βρίσκονται κοντά στον οικισμό.

    Ένας νεκρός κτηνοτρόφος εντοπίστηκε στον Πρόδρομο Βοιτωτίας λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

    Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 37 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Οι κάτοικοι του οικισμού Πρόδρομος Βοιωτίας έλαβαν πριν από λίγη ώρα να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ αργότερα εστάλη μήνυμα 112 σε όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να απομακρυνθούν προς Θίσβη.

    Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

    Αρτοποιός: Είναι δύσκολο μέτωπο

    «Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα, να φύγουν», τόνισε στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

    «Η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στο Σαράντη με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή», επισήμανε.

    «Εκκενώθηκε ένα κάμπινγκ που λειτουργούσε στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού και της παραλίας Σαράντη εστάλη για προληπτικούς λόγους. Το μέτωπο είναι μεγάλο σε έκταση, έχει ένα μήκος πάνω από 3-4 χιλιόμετρα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.

    «Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασίου.

    Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

    Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

    Διαβάστε επίσης

    Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η φωτιά για τρίτη μέρα – Άρχισαν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα

    Βάρκιζα: 87χρονος παρέσυρε και σκότωσε έναν 40χρονο με ηλεκτρικό αμαξίδιο

    Υπουργείο Πολιτισμού Vs. Αρχαιολόγοι: Ούτε πόλεμος, ούτε βεντέτα. Απλώς εφαρμογή των νόμων



    ΣΧΟΛΙΑ