• Κοινωνία

    Στο Γηροκομείο Αθηνών ηλικιωμένοι του γηροκομείου Κορυδαλλού

    • NewsRoom


    Με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, παρουσία και της Αστυνομίας, 9 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο γηροκομείο Κορυδαλλού και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης του Περιφερειάρχη  Γ. Πατούλη.

    Συνολικά θα μεταφερθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά τους πρόσωπα. Δύο εξ΄αυτών έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

    Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δομής Σ. Χαμακιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της Δομής Κ. Σολδάτο για τη κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

    Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους. Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

    Παρούσα ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Μονάδα Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
    «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και την ανακούφισή μου που η σημερινή διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Κορυδαλλού και η μεταφορά τους εδώ στο Γηροκομείο Αθηνών, σ΄ένα περιβάλλον υγιές και ασφαλές, κύλησε ομαλά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Σ. Χαμακιώτη καθώς και όλα τα στελέχη του Γηροκομείου Αθηνών για τη θερμή και άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημά μας να φιλοξενήσουν ηλικιωμένους που διέμεναν στη Δομή του Κορυδαλλού. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου για τη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή της στην άρτια διεξαγωγή της διαδικασίας απομάκρυνσης των συμπολιτών μας καθώς και τις αρμόδιες Yπηρεσίες της Περιφέρειας.

    Μόνη μας έννοια η προάσπιση της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προκειμένου να νιώσουν ξανά ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε στο πλευρό τους για την αμεσότερη ανακούφιση τους. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας να μεριμνούμε και να προβαίνουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, με βάση και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου όλοι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας της Αττικής, να νιώθουν ασφαλείς».

    Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου τόνισε:

    «Κύλησαν όλα ομαλά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Περιφερειάρχη. Η Δομή του Κορυδαλλού σφραγίστηκε με βάση την απόφαση που είχαμε εκδώσει ως Περιφέρεια, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις Yπηρεσίες μας για τη συμβολή τους.

    Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με βάση τις αρμοδιότητές μας, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα και όπως ορίζει η συνείδησή μας.»

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη



    ΣΧΟΛΙΑ