• Κοινωνία

    Μετά τον Άρη Φλώρο, ισοβίτης για ανθρωποκτονίες αποφυλακίστηκε με ύποπτες βεβαιώσεις αναπηρίας

    Τράπερ


    Ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για 2 ανθρωποκτονίες, αποφυλακίστηκε πρόωρα με πιστοποιητικά αναπηρίας για τα οποία η εισαγγελική έρευνα καταλήγει σε ενδείξεις πλαστότητας.

    Πρόκειται για ένα πασίγνωστο όνομα στο χώρο της νύχτας, με μεγάλο… οικογενειακό παρελθόν, ο οποίος εδώ και μισό χρόνο είναι ελεύθερος. Αποφυλακίστηκε με όρους από επαρχιακή φυλακή, μετά τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκόμισε και τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ της επαρχιακής πόλης ότι πάσχει από αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.

    «Έχουμε να κάνουμε για μία δεύτερη περίπτωση Φλώρου», λένε αρμόδιες δικαστικές πηγές, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «βοήθησε τον εαυτό του, αλλά κι άλλους κρατούμενους».

    Ελέγχεται δηλαδή εάν ο συγκεκριμένος ισοβίτης είναι μέλος κυκλώματος που εκ των έσω, βοηθούσε σε παράνομες αποφυλακίσεις.

    «Οσμή» κυκλώματος

    Η έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς άρχισε με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και επεκτάθηκε σε ολες τις αποφυλακίσεις για λόγους αναπηρίας από το 2015 έως σήμερα (τουλάχιστον 300 περιπτώσεις).

    Πλέον η έρευνα διευρύνεται και για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Ψάχνοντας τα πλαστά έγγραφα της αποφυλάκισης Φλώρου οι εισαγγελείς φέρονται να έπεσαν σε συγκοινωνούντα δοχεία, με ακόμα μία περίπτωση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας. Αυτής του γνωστού ισοβίτη. Δηλαδή τουλάχιστον ένα πρόσωπο ήταν κοινό στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων και στις 2 περιπτώσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, υπάρχουν πλέον ενδείξεις για κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

    Ο ελεύθερος πλέον ισοβίτης φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό το κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών.

    Στην περίπτωσή του, ωστόσο, οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να ακυρώσουν το βούλευμα αποφυλάκισής του, όπως είχε γίνει με τον Άρ. Φλώρο. Κι αυτό γιατί έχει παρέλθει η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος.

    Σήμερα, ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, στην οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα. Όταν ψηφιστεί, θα είναι εφικτή η ανάκληση ακόμα και παλαιοτέρων βουλευμάτων εφόσον διαπιστώνεται ότι κρατούμενος αποφυλακίζεται με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φρίκη στο Φλοίσβο: Βρέθηκε δεύτερο πτώμα μέσα σε λίγες ημέρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει ο Κούγιας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατέθεσε ως ύποπτος στους εισαγγελείς ο καταγγελλόμενος γιατρός του Φλώρου – Έφυγε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας



    ΣΧΟΛΙΑ