• Κοινωνία

    Μαίνεται η φωτιά στο Ναύπλιο – Έκλεισε ο δρόμος προς Καραθώνα

    • NewsRoom


    Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στην περιοχή Κουτσούρια στην Πρόνοια Ναυπλίου.

    Όπως αναφέρει το argonafplia.gr η φωτιά απειλεί τις αυλές των σπιτιών και σχεδόν έχει φτάσει στην μάντρα του νεκροταφείου Ναυπλίου.

    Η Πυροσβεστική Ναυπλίου επιχειρεί αυτή τη στιγμή με όλες τις επίγειες δυνάμεις της με τον άνεμο να είναι ιδιαίτερα δυνατός. Ενισχύσεις έρχονται αυτή τη ώρα από το Άργος ενώ έχει κλείσει ο δρόμος προς Καραθώνα. Στο μέτωπο έφτασαν και πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ για να προλάβουν την επέλαση της φωτιάς προς τα σπίτια.

    Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο μετά τις 15:00, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ανέφερε ότι «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

    Ακόμα, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ