ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για 2 χρόνια θα χάνουν την ιδιότητα του φοιτητή όσοι συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα Πανεπιστήμια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις σχετικές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη από τη σύνοδο των πρυτάνεων, εξήγησε πως εάν ακολουθήσει απόφαση δικαστηρίου και αθωωθεί ο φοιτητής, τότε θα επανέλθει η ιδιότητά του. Ωστόσο, αν καταδικαστεί, θα τη χάσει οριστικά.
Σχετικά με τη φθορά ή καταστροφή πανεπιστημιακής περιουσίας από φοιτητή, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Έσπασες, θα πληρώσεις, και αν δεν πληρώσεις άμεσα το πρόστιμο θα πάει στο ΑΦΜ».
Όπως ξεκαθάρισε, αυτό είναι κάτι που θα νομοθετηθεί άμεσα.
Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι πλέον περιγράφονται με σαφήνεια και οι συνέπειες που θα έχουν οι διοικητές των πανεπιστημίων αν δεν εφαρμόζουν το νόμο, λέγοντας ότι οι κυρώσεις θα είναι αντίστοιχες με αυτές ενός διοικητή νοσοκομείου.
Εξήγησε ότι ο σχεδιασμός ασφαλείας που πρέπει να υποβάλλουν τα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο ζητήματα βίας, αλλά και πολιτικής προστασίας, για παράδειγμα πυροσβεστήρες και εξόδους διαφυγής.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σημείωσε πως όσοι είχαν προσληφθεί για να τη στελεχώσουν δεν κάθονται, δουλεύουν κανονικά σε άλλες υπηρεσίες, και μάλιστα λόγω της εκπαίδευσής τους συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις που έχουν γίνει στα πανεπιστήμια.
Διαβάστε επίσης:
Σύνοδος Πρυτάνεων: Στο τραπέζι η διαφύλαξη του ασύλου – Τι λέει στους Πρυτάνεις η Σοφία Ζαχαράκη
Διαγραφή και πρόστιμα για όσους φοιτητές προκαλούν επεισόδια
ΑΑΔΕ: Ποια είναι τα 3 νέα ψηφιακά εργαλεία για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
- Στρατηγική συμμαχία Εξάρχου – Καλλίνικου: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, η Ελευσίνα και η εμπλοκή του DFC
- Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Η απόφαση-σταθμός που θα κοστίσει ακριβά στο Δημόσιο
- Πάνω από 350 πλοία και 6.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.