• Κοινωνία

    Μανωλόπουλος για κορονοϊό: Είτε Πάσχα θα κάνουμε, είτε καλοκαίρι – Είναι μία επιλογή


    Μία σημαντική επιλογή για το προσεχές μέλλον καλείται να κάνει η Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας

    Αυτό εκτιμά ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Eυάγγελος Μανωλόπουλος σχετικά με την διαχείριση των μέτρων και το τι μέλλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Μανωλόπουλος ερωτήθηκε αρχικά για τα νέα κρούσματα, υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, μπορεί να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για μερικές μέρες ακόμη».

    Ο καθηγητής εξήγησε ότι από τα λύματα της Αττικής «φαίνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ο κόσμος “σφίχτηκε” με τα νούμερα των τελευταίων ημερών και έχει μαζευτεί κάπως. Όμως η αποκλιμάκωση θα πάρει αρκετό καιρό, όχι μια βδομάδα».

    Η εκτίμησή του είναι ότι, για να φανεί η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, πιθανότατα θα χρειαστεί από μια εβδομάδα έως δέκα μέρες.

    «Είτε θα κάνουμε Πάσχα, είτε καλοκαίρι»

    «Ο Απρίλιος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα. Όμως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα, λόγω των εμβολιασμών», σημείωσε στη συνέχεια.

    Ερωτηθείς για τα μέτρα και το αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος απάντησε με νόημα:

    «Το θέμα με τα μέτρα, το τί θα ανοίξει και πώς, είναι δύσκολη απόφαση. Τα νούμερα θα είναι βαριά για 3-4 εβδομάδες ακόμα. Μέχρι να πάμε σε κάποιες εκατοντάδες θα περάσει αρκετός καιρός. Αν ελαττωθούν τα μέτρα, θα είναι παρά πολλά τα κρούσματα για να αλλάξουμε προσέγγιση. Για το Πάσχα νομίζω πως είναι μια επιλογή. Ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ανεξαρτήτως μέτρων. Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να “κλαίμε” τον Ιούνιο πάλι».

    Καταλήγοντας, ο καθηγητής μίλησε και για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύγχυση των τελευταίων ημερών, αναφέροντας τα εξής:

    «Έγινε ένα μπέρδεμα με τα δεδομένα των ΗΠΑ. Γιατί η εταιρεία έκανε ένα λάθος. Κάνει λάθη επικοινωνιακά. Αυτό που συμβαίνει στην εταιρική διαχείριση είναι άξιο μελέτης. Αμφισβητήθηκε το 79% αποτελεσματικότητα. Τελικά, είπαν ότι είναι 76%. Λίγη σημασία έχει. Στη σοβαρή νοσηρότητα είναι 100% αποτελεσματικό. Δηλαδή, όποιος το κάνει, δεν θα νοσήσει σοβαρά, ούτε θα πεθάνει».

    Διαβάστε ακόμη:

    Εγκυμοσύνη και κορονοϊός: Τι δείχνουν τα στοιχεία από τον ένα χρόνο πανδημία στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

    Βασιλακόπουλος: Να ανοίξει αύριο το λιανεμπόριο – Βασικό πρόβλημα η ενδοοικογενειακή μόλυνση

    Μελέτη: Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 79% – Τι λέει για τις θρομβώσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ