• Κοινωνία

    Μακρυπούλια-Χαλκιάς-Σχίζα: Δεν επιβεβαίωσαν την καταγγέλλουσα του Φιλιππίδη

    Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς προσέρχεται στο Εφετείο για να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

    Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς προσέρχεται στο Εφετείο για να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Δεν ξέρουν, δεν θυμούνται, δεν επιβεβαίωσαν η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα την 1η καταγγέλλουσα του Πέτρου Φιλιππίδη.

    Η νεαρή ηθοποιός έχει υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι βιάστηκε από τον κατηγορούμενο μέσα στο θέατρο ΗΒΗ το 2008, επικαλούμενη στιχομυθία με την Ζέτα Μακρυπούλια που, όπως είπε, την είχε δει να κλαίει στην τουαλέτα.

    «Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω την ηθοποιό μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να την συναντήσα στις τουαλέτες», είπε, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Ζέτα Μακρυπούλια.

    «Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ξεκινήσαμε, έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο».

    Εισαγγελέας: Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;

    Μάρτυρας: Γενικά όχι, αλλά εξαρτάται από το σκηνοθέτη.

    Εισαγγελέας: Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;

    Μάρτυρας: Όχι.

    Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;

    Μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα. Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δίκη μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ».

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν η κατάθεση και της Ράνιας Σχίζα:

    «Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε την μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος, δεν το θυμάμαι. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

    Ούτε ο Τάσος Χαλκιάς θυμόταν να τέθηκε θέμα προσθήκης ρόλο στην παράσταση:

    «Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Από την αρχή εξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία».

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας έθεσε η πολιτική αγωγή

    ΣτΕ: Αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για τις καταστροφές καταστημάτων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

     



    ΣΧΟΛΙΑ