• Κοινωνία

    Μακελειό στη Γερμανία: Πυροβολισμοί έξω από μπαρ με 11 νεκρούς και τραυματίες

    • NewsRoom


    Νύχτα τρόμου έζησαν στη Γερμανία, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από δύο μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο της πόλης Χανάου, 25χλμ. από τη Φρανκφούρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 5 άτομα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας που θεωρείτο ύποπτος είναι, επίσης, νεκρός σε διαμέρισμα στην πόλη Χανάου, ενώ δίπλα του βρέθηκε και άλλο ένα πτώμα χωρίς να διευκρινίζεται η σχέση τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε συνολικά 11.

    Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει 8 θύματα από την επίθεση, αλλά λίγο πριν τις 6 το πρωί (ώρα Γερμανίας) ανακοινώθηκε ότι έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 11, από τα οποία 9 είναι  τα θύματα της επίθεσης και τα υπόλοιπα 2 ο δράστης και ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα του.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνδρες, πιθανότατα κουρδικής καταγωγής, σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) στην περιοχή Κέσελσταντ.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου RTL, τα θύματα του δράστη βρίσκονταν έξω από τα συγκεκριμένα μπαρ, ενώ η Ραδιοφωνία της Έσσης μετέδωσε πριν από λίγο ότι υπάρχει και τρίτο σημείο όπου διαπράχθηκε επίθεση, στο κέντρο της πόλης, καθώς και ένας ακόμη νεκρός.

    Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει.

    Έκρηξη σε σπίτι στη Χανάου

    Κατά τις ίδιες πληροφορίας υπήρξε μια έκρηξη στις 3:02 (ώρα Γερμανίας) σε σπίτι στη Χανάου με αστυνομικούς να σπεύδουν στην περιοχή. Αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό τον ύποπτο στη συνέχεια ερεύνησαν το όχημά του στο οποίο βρήκαν όπλα και πυρομαχικά.

    Η Bild επικαλούμενη αστυνομικές πηγές μεταδίδει ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη χωρίς να δίνει ακόμα καμία πληροφορία για τα κίνητρά του.



    ΣΧΟΛΙΑ