• Κοινωνία

    Μακεδονία: Πρόγραμμα 10 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας

    • NewsRoom


    Νέα συμφωνία επιτεύχθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στον Υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο, και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη. Η συμφωνία αφορά σε ένα νέο πρόγραμμα, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, που θα στοχεύει στο κοινό των άνεργων νέων της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα προέρχεται εξ ολοκλήρου από πιστώσεις του Υπουργείου Εργασίας.

    Τι προβλέπει το πρόγραμμα:

    Στο πρόγραμμα αναμένεται να απασχοληθούν 290 νέοι επιστήμονες σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας για διάστημα 18 μηνών.

    Ταυτόχρονα, θα τρέξει ακόμη ένα πρόγραμμα για την ίδια Περιφέρεια, αυτή τη φορά στον ιδιωτικό τομέα, που προβλέπει την απασχόληση χιλίων ανέργων.

    Ο λόγος για τον οποίο τα προγράμματα αυτά θα εφαρμοστούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι γιατί εκεί φαίνεται να εμφανίζονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

    Ο κύριος Καρυπίδης δήλωσε: «Το πρόγραμμα απασχόλησης των 290 επιστημόνων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όσο και το πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν μέτρα ανακούφισης, στήριξης αλλά και απόκτησης δεξιοτήτων για τους απασχολούμενους» ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την επιτυχία των προσπαθειών της περιφέρειας. «Θα δημιουργήσουν ένα πολλαπλασιαστή στην οικονομία της χώρας και στα θέματα που πρέπει να τρέξουν εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΣΤΑΤ: «Κόλλησε» στο 18,6% η ανεργία τον Οκτώβριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurostat: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μόνο 12% των ανέργων στην Ελλάδα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, παραδέχεται ο ΟΑΕΔ



    ΣΧΟΛΙΑ