• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Ελπίς: Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός στην Αττική Οδό – Γενική αργία σε έξι περιοχές

    • NewsRoom

    Χρήστος Στυλιανίδης


    Νέα έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας Ελπίς πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

    Έχει αρχίσει μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό στο Δαχτυλίδι, στην Κηφισίας και στην Πεντέλης, ενημέρωσε ο υπουργός.

    Την ίδια ώρα, πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό.  Συγκεκριμένα, οι οδηγοί οδηγούνται σε έξι σημεία: Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία.

    Τους εγκλωβισμένους πολίτες τους υποδέχονται και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που τους οδηγούν σε σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστούν.

    Σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

    Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας μπαίνουν αύριο Τρίτη 25/1 η περιφέρεια Αττικής, καθώς και η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κρήτη και οι Κυκλάδες, που σημαίνει ότι θα υπάρχει αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

    Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, πλην αυτών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

    Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία και ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, βενζινάδικων, όπως και επιχειρήσεων που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

    Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, θα εκδοθούν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν από τα ΜΜΕ.

    «Καλούμε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», τόνισε, ενώ επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για μία δύσκολη νύχτα.

    «Πάση θυσία να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής», τόνισε.

    Ο υπουργός επανέλαβε τη συγγνώμη της Πολιτείας για «όσες ανεπάρκειες εμφανίστηκαν, ειδικά με την ευθύνη μιας συγκεκριμένης εταιρείας».

    Δείτε την ενημέρωση:

    Διαβάστε επίσης:

    Κακοκαιρία Ελπίς: Δύσκολη η νύχτα, ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης – Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική Οδό, θα αναζητηθούν ευθύνες

    Εισαγγελική παρέμβαση για το κλείσιμο της Αττικής Οδού



    ΣΧΟΛΙΑ