• Κοινωνία

    Ληστεία τράπεζας στην Μητροπόλεως – Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης

    • NewsRoom
    Ληστεία τράπεζας στην Μητροπόλεως - Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης


    Στη σύλληψη και του δεύτερου δράστη που εμπλέκεται στην  ληστεία τράπεζας στην Μητροπόλεως, η οποία  διαπράχθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

    Ο 41χρονος άνδρας συνελήφθη μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ,

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:

    «Στο πλαίσιο αναζητήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στην Αττική, 41χρονος ημεδαπός, για ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών.

    Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς αναζητούνταν ως συνεργός του 33χρονου ημεδαπού, δραπέτη φυλακών, που είχε συλληφθεί μεσημβρινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

    Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω καταζητούμενος, ο οποίος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι.

    Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή τους, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που κινείται στο χώρο των ποινικών, ο οποίος  φέρεται να γνωρίστηκε στις φυλακές με τον 33χρονο αντιεξουσιαστή που συμμετείχε στη ληστεία.

    Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου τον δραπέτης με το τατουάζ,  ο οποίος συμμετείχε στην ίδια  ληστεία τράπεζα στην Μητροπόλεως. Παράλληλα, συνελήφθη και μια 34χρονη φίλη του, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

    Οι αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για το δεύτερο πρόσωπο που συμμετείχε στην ληστεία. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού:

    Ληστεία από κοινού κατά συρροή
    Συνέργεια σε ληστεία
    Διακεκριμένη οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση
    Οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση
    Διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και κατοχή από κοινού
    Άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση
    Οπλοκατοχή κατά συναυτουργία
    Υπόθαλψη
    Βία κατά υπαλλήλων

    Διαβάστε επίσης

    Ληστεία στην Μητροπόλεως: Στην φυλακή ο 33χρονος δράστης
    Ληστεία τράπεζας στην Μητροπόλεως: Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας με το τατούαζ



    ΣΧΟΛΙΑ