• Κοινωνία

    Λιόν: Πυροβόλησαν Έλληνα ιερέα έξω από ελληνορθόδοξο ναό

    • NewsRoom


    Επίθεση κοντά σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λιόν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας, ο οποίος είναι ο ιερέα της εκκλησίας που μόλις έκλεινε τον ναό.

    Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί στον θώρακα, ενώ ο δράστης δεν έχει συλληφθεί. Η επίθεση έγινε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα. Ο ιερέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Edouard Herriot, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Οι κάτοικοι ανέφεραν πως άκουσαν δύο πυροβολισμούς και μετά κραυγές πόνου από το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είχε πριονισμένη κάνη.

    O ιερέας που δέχθηκε την επίθεση είναι ελληνικής καταγωγής π. Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών. Είναι πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν. Ο ιερέας έχει δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

    Την Πέμπτη, την ημέρα της επίθεσης στον καθολικό ναό στη Νίκαια με τους 3 νεκρούς, η αστυνομία της Λιόν είχε συλλάβει έναν Αφγανό με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένο με μαχαίρι, έτοιμο να εξαπολύσει και αυτός επίθεση.

    Η γαλλική αστυνομία, πάντως, προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση.



    ΣΧΟΛΙΑ