• Κοινωνία

    Λαϊκές αγορές: Πού παρατηρήθηκαν παραβάσεις – Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα

    Λαϊκή αγορά

    Λαϊκή αγορά


    «Λουκέτο» όπου δεν τηρούνται τα μέτρα

    Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες για τον κορονοϊό σε αρκετές λαϊκές αγορές, όπως παρατηρήθηκε το περασμένο Σάββατο, κυρίως σε ό,τι αφορά στην επαρχία.

    Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ πρόσθεσε ότι από σήμερα οι έλεγχοι θα ενταθούν και, εφόσον καταγράφονται παραβάσεις, θα υπάρχει «λουκέτο».

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης, «ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς ότι, στην περίπτωση που η αστυνομία διαπιστώνει ότι δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν καθοριστεί, αυτομάτως θα κλείνει η τοπική αγορά». Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο βαθμός συμμόρφωσης στην Αττική είναι υψηλός, ωστόσο το Σάββατο σε περιοχές της περιφέρειας καταγράφηκαν πολλές παραβάσεις που προβλημάτισαν τις Αρχές.

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι επισκέφθηκε λαϊκές αγορές, προκειμένου να διαπιστώσει πώς λειτουργούν τα περιοριστικά μέτρα στην πράξη, σχολιάζοντας πως, στην παρούσα φάση, που η χώρα βιώνει μία δύσκολη συγκυρία, είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο.

    «Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και, παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Συμπλήρωσε, δε, ότι παρότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ η απόφαση να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές ελήφθη, αφενός γιατί τη μοναδική Κυριακή που άνοιξαν δεν υπήρχε προσέλευση πελατών και, αφετέρου, γατί έπρεπε να ληφθούν υπόψιν και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά.



    ΣΧΟΛΙΑ