Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add mononews.gr on Google

Να δικαστούν για κακούργημα οι 4 αστυνομικοί που δεν προστάτευσαν την Κυριακή Γρίβα το βράδυ της δολοφονίας της έξω από ΑΤ Αγίων Αναργύρων, προτείνει η εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο.

Στην πρόταση της ζητά την παραπομπή και των 4 για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης από υπόχρεο διά παραλείψεως. Άφησαν αβοήθητη τη νεαρή γυναίκα αν και είχαν υποχρέωση από το νόμο να την προστατεύουν, είναι η κρίση της εισαγγελικής λειτουργού.

1

Πρόκειται για τον τότε σκοπό στο εξωτερικό φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια του Τμήματος και τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας αναφέρει:

«Να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι για να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι στους Αγίους Αναργύρους Αττικής στην 1 Απριλίου 2024 ενεργώντας από πρόθεση διά παραλείψεως, εξέθεσαν άλλον και έτσι τον κατέστησαν αβοήθητο ενώ είχαν από το νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενεργεία για την αποτροπή του αποτελέσματος και άφησαν αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχουν στην προστασία τους από την πράξη τους δε αυτή προκλήθηκε ο θάνατος του παθόντος».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Μηνύει τον Καραχάλιο για τα «περί εντολής από την Μόσχα»

Σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς στις φυλακές Κορυδαλλού – Στο μικροσκόπιο ισοβίτης κρατούμενος

Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: «Χρέος η ηθική δικαίωση των θυμάτων και η διατήρηση της μνήμης»