• Κοινωνία

    Κρήτη: Τι υποστήριξε ο Ρουμάνος φερόμενος δολοφόνος του 40χρονου κτηνοτρόφου στους αστυνομικούς

    • NewsRoom
    Έγκλημα στην Κρήτη: Δολοφόνησαν 40χρονο κτηνοτρόφο - Περίμεναν κρυμμένοι το θύμα οι δράστες


    Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος του 40χρονου κτηνοτρόφου από το Πετροκεφάλι Μεσσαράς Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο χθες αργά το βράδυ. Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, Ρουμανικής καταγωγής, και σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμη ένας αλλοδαπός, επίσης Ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ λίγο πριν τις 22:00, στο συγκεκριμένο χωριό ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον Έλληνα κτηνοτρόφο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

    Οι συλλήψεις έγιναν από τους αστυνομικούς μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση βάση της οποίας προέκυψε η ευθύνη του συλληφθέντα. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι.

    Ο 27χρονος κατ΄ομολογία δράστης  επικαλέστηκε ως κίνητρο της δολοφονίας οικονομικούς και προσωπικούς. Ο Ρουμάνος εργάτης δούλευε επί 4 χρόνια στην κτηνοτροφική μονάδα του 40χρονου, ενώ διέμενε ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας. Όπως υποστήριξε το θύμα του συμπεριφερόταν βίαια. Ωστόσο, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει και διαφορετικό κίνητρο.

    Οι αρχές υποψιάστηκαν τον 27χρονο, έπειτα από αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, καθώς αρχικά προσπάθησε να εμφανιστεί ως μάρτυρας της υπόθεσης. Ο Ρουμάνος εργάτης ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δέχθηκε και ο ίδιος πυρά από τον δολοφόνο του κτηνοτρόφου και αφεντικού του, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τα λεγόμενά του και τον έθεσαν υπό στενό κλοιό. Σε αντίθεση δε με τους άλλους μάρτυρες, δεν τον άφησαν να απομακρυνθεί από το Α.Τ. Φαιστού.

    Κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκαν αντιφάσεις σε σχέση με την κατάθεσή του, ενώ οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν για το γεγονός ότι το θύμα δεν αιφνιδιάστηκε από την επίθεση, παρότι είχε τρία σκυλιά στην ιδιοκτησία του, που θα αντιδρούσαν.

    Η προανάκριση της υπόθεσης διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.



    ΣΧΟΛΙΑ