Κοινωνία

Κρίσιμη συνάντηση Αραχωβίτη-αγροτών για να λήξουν τα μπλόκα

  • NewsRoom
αγρότες


Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, με τους με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Οι αγρότες, που παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους στα μπλόκα για εβδομάδες, έχουν καταθέσει εδώ και μέρες αίτημα, με το οποίο ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό, προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους. Οι δύο πλευρές επιθυμούν το διάλογο, που θα καταλήξει σε κοινώς αποδεκτές λύσεις και θα σημάνει, ταυτόχρονα, το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μπλόκων στους ελληνικούς δρόμους.

Η προγραμματισμένη ώρα συνάντησης είναι για τις 18.30, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν, στο πλευρό του Υπουργού, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κύριος Αραχωβίτης δήλωσε, λίγο πριν τη συνάντηση με τους αγρότες, «Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στο διάλογο. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας. Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ώρα της Εφορίας: Πότε ανοίγει το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα βιβλία των τραπεζών 5.000 ακίνητα μέσω πλειστηριασμών το 2018

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοιχτός ο δρόμος για εκλογές με το βλέμμα στον επόμενο Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣΧΟΛΙΑ