ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης, στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Μπαλμακάκης διοίκησε το ΚΥΤ επί τρία περίπου χρόνια και συνέβαλε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων. Στη διάρκεια της θητείας του και παρά την αρνητική κριτική για το ΚΥΤ συνέβαλε στη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, γυναικών που ταξιδεύουν μόνες και μονογονεϊκών οικογενειών με παιδιά.
Συνέβαλε δε και στη σύνδεση της αποχέτευσης του ΚΥΤ με την επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης.
Σημαντική ήταν και η συμβολή του στην αποζημίωση ιδιοκτητών κτημάτων στην ευρύτερη περιοχή του ΚΥΤ, τα οποία είχαν καταληφθεί από αιτούντες άσυλο.
«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι για το ότι έκανα αυτό που έπρεπε σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης ούτε αποχωρώ ως διαμαρτυρόμενος πολιτικός. Φεύγω επειδή πρέπει να φύγω. Κουράστηκα…» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μπαλμπακάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι παγίδες στο νέο κληρονομικό δίκαιο: Πότε ο ανήλικος θα μπορεί να κληρονομήσει χρέη
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα, 6 έως 9 Απριλίου
- Φωτεινή Αραμπατζή: Ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αποδείξει την αθωότητά της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πειραιάς : Μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Τζανείου δίνει ο 17χρονος – Τι υποστήριξε ο οδηγός του λεωφορείου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.