• Κοινωνία

    Κούγιας: Προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών και μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του Γ. Αντωνόπουλου

    • NewsRoom
    Ο Αλέξης Κούγιας καθισμένος σε μία πολυθρόνα

    Αλέξης Κούγιας


    Στην προαναγγελία της κατάθεσης προσφυγής στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για την υπόθεση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση (γνωστή και ως «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού»), προχώρησε με ανακοίνωσή του ο νομικός του εκπρόσωπος Αλέξης Κούγιας.

    Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρει πως θα προχωρήσει και στην κατάθεση ενώπιον της Ξένης Δημητρίου μηνυτήριας αναφοράς για κατάχρηση εξουσίας, αφού, όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητο από το σύνολο της δικογραφίας να προκύπτει η απόλυτη αθωότητά του και κάποιοι να μην το αντιλαμβάνονται, κακοποιώντας τη δικαστική και την κοινή λογική». Μάλιστα ο κ. Κούγιας θα επιδιώξει να συναντηθεί με την απερχόμενη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

     Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια: 

    Παρακολουθώ με δέος, από τότε που ο εξαίρετος για τη νομική του επάρκεια και το ήθος του Δικηγόρος Αθηνών Γιώργος Αντωνόπουλος μου ανέθεσε τη νομική εκπροσώπησή του, αντικαθιστώντας για ευνόητους λόγους τους συγκατηγορούμενούς του, εκλεκτούς συναδέλφους, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, στην πιο στημένη δίωξη για δήθεν συμμέτοχη του σε εγκληματική οργάνωση με τους παρ’ ολίγον δολοφόνους του (!!!), τον καταιγισμό «στημένων» δημοσιευμάτων και «στημένων» τηλεοπτικών εμφανίσεων δικηγόρων υπερασπιστών της υποθέσεως Energa – μαρτύρων κατηγορίας εις βάρος του (!!!) και την προσπάθεια αποποινικοποιήσεώς της με παρέμβαση δήθεν της Επιτροπής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

    Θέλω να δηλώσω κατ’ εντολή του κ. Αντωνόπουλου, παρά την τραγική θέση, στην οποία βρίσκεται, κρατούμενος ως δήθεν επικίνδυνος εγκληματίας, ο οποίος κατά τον κ. Ανακριτή δήθεν πρέπει να είναι προσωρινά κρατούμενος, γιατί, ενώ δεν έχει πατήσει μέχρι σήμερα το πόδι του σε αστυνομικό τμήμα ούτε για τροχαία παράβαση, είναι δήθεν επικίνδυνος να διαπράξει ανθρωποκτονίες και εκβιασμούς, ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας τα εκατό και πλέον εκατομμύρια, τα οποία αποκόμισαν κατά τον εντολέα μου κο Γεώργιο Αντωνόπουλο, δικηγόρο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Energa μέχρι την προσωρινή κράτησή του, και κατά την παμψηφεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα αθωωθούν για την υπεξαίρεσή τους και συγχρόνως, για να το πετύχουν αυτό, θα καταφέρουν να κρατούν στη φυλακή έναν αθώο και τίμιο άνθρωπο και ξεχωριστό επιστήμονα με τις μαρτυρίες ορισμένων από τους 50
    συνηγόρους τους, ώστε να μην υπάρχει πολιτική αγωγή με ειδικές γνώσεις στη δίκη της Energa, παραπλανώντας, πιστεύω όχι για πολύ ακόμη, την Ελληνική Δικαιοσύνη.

    Τις επόμενες ημέρες θα προβώ σε δύο ενέργειες:

    1.- Θα προσφύγω στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με αναλυτική προσφυγή που θα περιλαμβάνει όλα τα αδιάσειστα στοιχεία, τηλεφωνικές επικοινωνίες, μαρτυρίες αστυνομικών, ακόμη και τηλεφωνικές επικοινωνίες που αφορούν τίμιους Δικαστικούς Λειτουργούς (σημειωτέον ότι μέχρι τώρα αυτά τα αγνόησαν ο κ. Ανακριτής και η κα Εισαγγελέας της υποθέσεως), και είμαι βέβαιος ότι η συνολική αξιολόγησή τους και όχι η αποσπασματική, όπως έγινε μέχρι τώρα, επιλογή τηλεφωνικών συνομιλιών, θα οδηγήσει τον εντολέα μου εκτός των φυλακών, όπου δικαίως δεν ευρίσκονται ήδη οι πρώην συνήγοροί του, οι οποίοι μέχρι σήμερα αντιμετώπιζαν πολύ βαρύτερες κατηγορίες από αυτόν.

    2.- Θα επιδιώξω να συναντήσω και θα καταθέσω ενώπιον της απερχόμενης Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου, η οποία ασκεί τα ουσιαστικά καθήκοντά της μέχρι την 30/6/2019, όπως απεδείχθη στην υπόθεση NOVARTIS για τις καταγγελίες του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, μηνυτήρια αναφορά για τη διάπραξη εις βάρος του εντολέα μου Γεωργίου Αντωνόπουλου του αδικήματος της καταχρήσεως εξουσίας, αφού είναι αδιανόητο από το σύνολο της δικογραφίας να προκύπτει η απόλυτη αθωότητά του και κάποιοι να μην το αντιλαμβάνονται, κακοποιώντας τη δικαστική και την κοινή λογική.

    Υ.Γ. Σημειωτέον ότι αυτή η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο της υποθέσεως Energa, εκτός της απωλείας εκατό και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο κατά τον εντολέα μου, γιατί εγώ δεν χειρίζομαι την υπόθεση αυτή, έχουν διαπραχθεί δύο ανθρωποκτονίες, η πρώτη εις βάρος του αειμνήστου διακεκριμένου δικηγόρου και φίλου μου, Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, και η δεύτερη
    εις βάρος του Αρμπέρ Μπάκο, παρ’ ολίγον δολοφόνου του εντολέα μου (πιθανότατα για να του κλείσουν το στόμα αυτοί που τον ενεργοποίησαν προηγουμένως να επιχειρήσει να τον σκοτώσει) και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέα μου Γεωργίου Αντωνόπουλου με μια σφαίρα που εισήλθε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα του (για να τον εξουδετερώσουν από δικηγόρο πολιτικής αγωγής, αρνούμενο να αποποινικοποιήσει την υπεξαίρεση της Energa και να την οδηγήσει στη διαιτησία).

    Είναι αδιανόητο όλο αυτό το σύμπλεγμα ακραίων κακοποιών συμπεριφορών που ξεκίνησε κατά τον εντολέα μου, άποψη με την οποία συμφωνώ απολύτως, με την προσπάθεια συγκαλύψεως του σκανδάλου της Energa (36 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και δικηγόροι πολιτικοί, πρώην υπουργοί, γραμματείς υπουργικών συμβουλίων, επισκέφθηκαν τον κυρίως κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, ένας μάλιστα από αυτούς τον επισκεπτόταν πρωί – απόγευμα σε όλα τα επισκεπτήρια), να μην το αντιλαμβάνονται με λογική επεξεργασία Ανακριτές και Εισαγγελείς, αλλά είναι βέβαιον ότι είναι αδύνατο να μην το αντιληφθούν είτε ο Πρόεδρος και οι Εφέτες του Συμβουλίου Εφετών είτε η Εισαγγελέας και οι Δικαστές του Αρείου Πάγου.

    Αθήνα, 12/6/2019
    Με εκτίμηση
    Αλέξιος Κούγιας
    Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω



    ΣΧΟΛΙΑ