Κοινωνία

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Παρέλαβα δικογραφία-τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας


«Φήμες» χαρακτήρισε ο νέος δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη τα όσα ανατριχιαστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για ύπαρξη μαρτύρων που καταγγέλλουν τον σκηνοθέτη για συναναστροφή του με ανήλικα παιδιά.

Ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε στην ανακρίτρια για να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη, παρέλαβε αντίγραφο της δικογραφίας και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα… αναλάβει την υπεράσπιση του σκηνοθέτη.

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας -δήλωσε ο κ. Κούγιας- και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Στο σημείο αυτό μία δημοσιογράφος «τόλμησε» να ρωτήσει τον δικηγόρο αν δέχεται απειλές μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του σκηνοθέτη (όπως έχει αναρτήσει ο γιος του).

Αντί απαντήσεως, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε ανάγωγη την δημοσιογράφο και έφυγε, αρνούμενος να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Λιγνάδη- δικηγόρος θύματος: Υπήρχαν παιδιά που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Δεν έχω πληροφορίες ότι υπήρχε θεατρικό πρόγραμμα του Λιγνάδη με πρόσφυγες

Αλέξης Κούγιας: Η μεγαλύτερη στεναχώρια του Λιγνάδη ήταν για αυτά που είπε η Μενδώνη για αυτόν (video)


ΣΧΟΛΙΑ