• Κοινωνία

    Κώστας Βουτσάς: Δάκρυα και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο προς τον σπουδαίο ηθοποιό

    • NewsRoom

    Κώστας Βουτσάς


    Σήμερα γράφτηκε ο επίλογος για τον σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωπο, που άφησε τεράστια και παντοτινή κληρονομιά το γέλιο, τη χαρά και το ταλέντο του, τον Κώστα Βουτσά.

    Το τελευταίο αντίο ήρθε για να πει σήμερα στον αγαπημένο όλων Κώστα Βουτσά, πλήθος κόσμου, λατρεμένων συγγενών, αγαπημένων συναδέλφων, αλλά και απλού κόσμου, που θέλησε να είναι παρών στην αυλαία της ζωής ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. H σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού βρισκόταν από νωρίς το πρωί στην Μητρόπολη Αθηνών. Ντυμένη στα μαύρα και φανερά καταβεβλημένη η Αλίκη Κατσαβού μαζί με την οικογένεια του αείμνηστου ηθοποιού να πουν, κεκλεισμένων των θυρών, το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό.

    Η πρόσβαση στον ναό για τον απλό κόσμο, που ήθελε να πει το ύστατο χαίρε στον αείμνηστο Κώστα Βουτσά ήταν δυνατή μέχρι τις 11, οπότε και ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία. Ακολούθησαν οι επικήδειοι για τον Κώστα Βουτσά και κατόπιν, με αυτοκινητοπομπή, η σωρός του μεταφέρθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

    Από νωρίς το πρωί, ο ναός γέμισε με στέφανα με συλληπτήριες ευχές, ενώ ο απλός κόσμος άφηνε λουλούδια δίπλα στο φέρετρο του αγαπημένου ηθοποιού.

    Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά
    Συντετριμμένη η σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού
    Συντετριμμένη η σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού

    Στο πλευρό του ηθοποιού σε αυτό το τελευταίο του ταξίδι βρέθηκε, φυσικά, εκτός από την σύζυγό του και η υπόλοιπη οικογένειά του, η αδελφή του, Νίτσα, οι 3 κόρες του, Σάντρα, Θεοδώρα και Νικολέτα, αλλά και οι πρώην σύζυγοί του, Θεανώ Παπασπύρου και Εύη Καραγιάννη. Η δεύτερη, μάλιστα, συνοδευόταν από τον θετό γιο του Κώστα Βουτσά, Άνθιμο Ανανιάδη.

    Νίτσα Βουτσά

    Περικυκλωμένη από κάμερες και δημοσιογράφους, η Σάντρα Βουτσά δήλωσε προσερχόμενη στη Μητρόπολη «Είναι μια τεράστια απώλεια για μας στην οικογένεια. Είναι συγκινητικό που είναι και για όλη την Ελλάδα, από αυτό που έχουμε δει αυτές τις μέρες και από τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε πάρα πολύ τον πατέρα μας και αυτό για μας είναι μία παρηγοριά».

    Το παρών έδωσαν επίσης πολλοί επώνυμοι φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές του Κώστα Βουτσά. Ανάμεσά τους η καλή του φίλη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η Μιμή Ντενίση, ο Λάκης Λαζοπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Ρήγας Αξελός, ο Νίκος Γαλανός, η Άννα Φόνσου, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Γιώργος Μεσσάλας, η Μαρία Σολωμού, η Μαίρη Βιδάλη και άλλοι.

    Ο Κώστας Βουτσάς έχασε τη μάχη με τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου παρέμενε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που του προκάλεσε λοίμωξη στο αναπνευστικό. Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Κώστας Βουτσάς διατήρησε το χαμόγελο και την καλή του διάθεση, με τους θεράποντες ιατρούς του να εξομολογούνται μάλιστα ότι ήταν ο ηθοποιός που τους έδινε κουράγιο, αντί να το κάνουν εκείνοι γι’ αυτόν.

    Αυτό ήταν ο Κώστας Βουτσάς. Ένας άνθρωπος που τους αγαπούσε όλους, που νοιαζόταν για τους δικούς του, που χάριζε απλόχερα το γέλιο και το μεγαλείο της ψυχής του. Ένας άνθρωπος που έζησε μία ζωή όπως την ήθελε, βιώνοντας ως ξεχωριστή την κάθε στιγμή. Αγάπησε και αγαπήθηκε, διατηρώντας άψογη σχέση με όλους όσους πέρασαν από τη ζωή του. Απέναντι στον κόσμο ήταν πάντοτε απλός, ταπεινός, δεν απέκτησε ποτέ την έπαρση του σταρ, παρ’ ότι είχε τη στόφα του μεγάλου ηθοποιού.

    Ο Νίκος Χατζηνικολάου με τη σύζυγό του
    Λάκης Λαζόπουλος, Μαρία Σολωμού
    Πέτρος Φιλιππίδης
    Μαρία Σολωμού
    Αλέξανδρος Λυκουρέζος
    Σπύρος Μπιμπίλας (στα δεξια)
    Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τη σύζυγό του
    Ελένη Φιλίνη
    Έλενα Τσαβαλιά
    Ελίζα Βόζεμπεργκ
    Παύλος Ορκόπουλος

    Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε λαϊκό προσκύνημα για την σωρό του ηθοποιού στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου πολύς κόσμος κατέφθασε από τις 9 το πρωί έως τις 19.30 το απόγευμα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον μοναδικό αυτό άνθρωπο.

    Κόσμος προσέρχεται στο λαϊκό προσκύνημα του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών από τις 9:00πμ μέχρι τις 19:30
    Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί η σορός του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών από τις 9:00πμ μέχρι τις 19:30 της Πέμπτης

    Αργότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την απόφαση του δήμου να παραχωρήσει τάφο στο Α΄ Νεκροταφείο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

    «Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ΄ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτή την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

    Σήμερα, όλοι όσοι τον αγάπησαν, όσοι μεγάλωσαν με τις ταινίες του και όσοι θα συνεχίσουν να τον βλέπουν και να τον θαυμάζουν μέσα από το έργο που άφησε πίσω του, τον αποχαιρέτησαν, λίγο πριν εκείνος πάρει το κότερό του και ξεκινήσει για το μεγαλύτερο ταξίδι…

    Κώστας Βουτσάς



    ΣΧΟΛΙΑ