• Κοινωνία

    Κώστας Σλούκας: Οι ημέρες της καραντίνας και τα συγχαρητήρια στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    σλουκας

    Κώστας Σλούκας


    Για την εμπειρία του ως ασθενής του νέου ιού μίλησε ο δημοφιλής καλαθοσφαιριστής, Κώστας Σλούκας

    Πώς βίωσε την καραντίνα στην οποία τέθηκε, καθώς το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον νέο ιό περιέγραψε ο Κώστας Σλούκας, μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

    «Έμεινα σε καραντίνα για δύο εβδομάδες και όχι μόνο δεν έβγαινα έξω, αλλά μου κουβάλαγε κιόλας το φαγητό η αδερφή μου. Ερχόταν κάθε μέρα κάτω από το σπίτι, μου το άφηνε σε ένα κουβαδάκι και το ανέβαζα από το μπαλκόνι με το σκοινί», ξεκινά την περιγραφή της καθημερινότητάς του στην Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε ο καλαθοσφαιριστής για να περάσει την καραντίνα.

    Όπως αποκάλυψε, το δεύτερο τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό και έτσι, όπως δήλωσε, «στ’ αλήθεια δεν ξέρω εάν προσβλήθηκα ή όχι. Πάντως, εάν κόλλησα τον ιό, τον πέρασα πολύ ήπια, ήμουν αυτό που λέμε ασυμπτωματικός».

    Ο άσσος της Φενερμπαχτσέ αποκάλυψε, επίσης, ότι βασικός τρόπος για να περάσουν καλά οι ημέρες της καραντίνας ήταν η «υπνοθεραπεία». «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω κοιμηθεί τόσο πολύ, όσο αυτές τις ημέρες. Ύπνος, πολλή τηλεόραση και άμυνα απέναντι στο ψυγείο! Ευτυχώς, αυτή η άμυνα απέβη αποτελεσματική και δεν πήρα κιλά», συμπλήρωσε, αστειευόμενος.

    Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση κάποιου που παραμένει έγκλειστος, έχοντας διαγνωστεί θετικός στην νόσο, ο παίκτης της Φενερμπαχτσέ σχολίασε ότι «δεν είναι αυτός καθ’ αυτός ο εγκλεισμός που σε επηρεάζει ψυχολογικά και συναισθηματικά, αλλά η ιδέα ότι πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μέσα στο σπίτι. Ευτυχώς, η Ελλάδα έλαβε έγκαιρα προληπτικά μέτρα και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην πολιτεία, στους γιατρούς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στο να ελεγχθεί αυτή η κατάσταση».

    Μετά τη λήξη της καραντίνας, ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι, ενώ πλέον βγαίνει από αυτό για να πάει στο δικό του γυμναστήριο, που άνοιξε πέρυσι με έναν φίλο του «και προσπαθώ να διατηρήσω το κορμί μου σε μια καλή φυσική κατάσταση, εάν και εφόσον επιστρέψουμε στα γήπεδα».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «από ό,τι φαίνεται οι συμπαίχτες μου (σ.σ. στη Φενέρμπαχτσε) έφεραν τον ιό από τη Μόσχα, όταν αντιμετωπίσαμε τη Χίμκι. Εγώ δεν είχα παίξει σε αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι γεγονός ότι μας έζωσαν όλους τα φίδια».

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, ο καλαθοσφαιριστής δεν δίστασε να σχολιάσει ότι η κατάσταση «έχει ξεφύγει πολύ και ελπίζω να πάνε όλα καλά».



    ΣΧΟΛΙΑ